Ödüllü Kaz Dağları Resim Yarışması'nın ödül töreni Truva otelinde düzenlendi. Düzenlenen resim yarışmasına il genelinde 165 öğrenci resimleri ile katıldı. Jüri üyelerinin 165 çalışmadan dört öğrencinin çalışması dereceye girdi.

Ödül töreninde Cevatpaşa Ortaokulu'ndan Beste Akı'ya ikincilik ödülü olan dijital çizim ekipmanı, İstek 1915 Ortaokulu öğrencisi Ela Mecit'e üçüncülük ödülü olan tablet, Jüri Özel Ödülü'nün sahibi Umay Doğan'a ise mini tablet verildi. Birincilik ödülünün sahibi Beyza Mirza İngiltere Kraliyet Botanik Bahçesi'ni gezme fırsatı yakaladı.

Ödül töreninde konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Bir şey dikkatinizi çekmiş olabilir. Ödül alanların dördü’ de kız. Hani ülkede var ya mensuplar, onlar bundan ibret alsın. Kadının gücü. Konuya ne kadar duyarlılar ki,  bu resimleri yaptılar ve başarı kazandılar. Ben kendilerini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Yarışmaya katılan 165 çocuğumuza da teşekkür ediyorum. Bu salonda sergilenen resimlerin her biri çok değerli çocukların emeği var,  her resimde çocukların çevreye olan duyarlılığı var. Kazdağları biliyorsunuz Biga Yarımadası ülkemizin çok özel bir doğal değeri. İçinde birçok değeri de kapsıyor. Tarihi değeri var doğal değeri ve çok önemli ormanlarımız var bu bölgede. Bu güzellikler bu anlalar bize ait alanlar. Bizler bu alanların içinde yaşıyoruz. Hani burası Kazdağlarımıdır diye soruluyor ya,  evet Biga Yarımadası tamda Kaz dağlarıdır. Ekosistemi ile ormanı ile havası ile suyu ile toprağı ile buralarda yaşıyoruz. Burası bizim yaşam alanımız. Bu alanın korunması, yaşadığımız yerin korunması sadece Çanakkale’ de değil, Bayramiç’i ile Çan’ı, Biga’sı ile Ezine’ si ile bütün bu yerlerdeki yaşam alanlarını suyumuzu havamızı korumak için ve gelecek nesillere bırakmak için bir mücadelenin içerisindeyiz. Hep söylüyorum bu çocuklar için mücadele ediyoruz, çünkü bizler iyi, kötü yaşadık, şu anda da yaşamaktayız. Eğer bu alanlar, bu yaşam alanları ormanlar, toprak, su ve hava tahrip olursa, o zaman bu çocuklara bırakacak bir şey kalmayacak. Biz bu mücadeleyi çocuklarımızın geleceği için, hatta onların çocukları için, hatta onların torunları için yapıyoruz. Bu doğa tahrip olduktan sonra doğanın nimetlerinden sadece biz faydalanmış olacağız o zaman bunun bir anlamı kalmayacak. Biz doğayı sürdürülebilir kılmaya çalışıyoruz. Gözbebeği gibi baktığımız bu doğamıza yine gözbebeği gibi baktığımız çocuklarımızın duygu ve düşüncelerini resmetmelerini istedik. Dedik ki çocuklar gözünde çocuklar için doğa mücadelesini yapıyorsak, çocuklar bu konuda acaba nasıl düşünüyorlar düşüncesinden yola çıkarak “Kazdağları” Resim Yarışması düzenledik. 27 Aralıkta başvurular tamamlandı. Bu resimleri de bir jüri komitesi değerlendirdi. “Kazdağları” konulu ödüllü resim yarışmamızın Jüri Özel Ödülü'nü Umay Doğan, yarışmanın Üçüncülüğünü İstek 1915 Ortaokulu öğrencisi Ela Mecit, yarışmanın ikinciliğini Cevatpaşa Ortaokulu'ndan Beste Akı ve yarışmanın birinciliğini ise Biga Hamdibey Ortaokulundan Beyza Mirza elde etti. Yarışmada başarılı olanlara ve yarışmaya katılan tüm çocuklarımıza çevreye gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Damla Şener Okdaş