Manisa’da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji bölümünden emekli olan Prof. Dr. Doğan Perinçek, “Akhisar Manisa dolayında fayların buluşma alanında deprem fırtınası devam ediyor. Çok sayıda artçı deprem olmasına sevinmeliyiz. Enerji birden değil parça parça boşalıyor” dedi.

Geçtiğimiz gün Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü  ilk verilerine göre merkez üssü Manisa’nın Akhisar ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde deprem 8,7 kilometre derinlikte meydana geldi. AFAD verilerine göre ise depremin boyutu 5.4 olarak ölçülürken,  derinliği yaklaşık 6,98 kilometre olarak tespit edildi. Deprem Çanakkale’de de şiddetli şekilde hissedildi. Depremin uzun sürmesi vatandaşları tedirgin etti. Deprem soncu Çanakkale’de herhangi bir zarar meydana gelmedi. Öte yandan yaşanan depremin ardından şimdiye kadar en büyüğü 4,3 olan çok sayıda artçı deprem meydana geldi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji bölümünden emekli olan Prof. Dr. Doğan Perinçek, yaşanan depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

TEHLİKENİN GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Prof. Dr. Doğan Perinçek, artçı depremlerin rahatlatıcı olduğunu söyleyerek, “Manisa da olan 5.6 büyüklükteki deprem sonrası artçılar başladı. Tehlikenin geçtiğini düşünüyorum. Daha önceki saatlerde Manisa da 4 büyüklükteki öncü deprem yaşanmıştı. Akhisar Manisa dolayında fayların buluşma alanında deprem fırtınası devam ediyor. Çok sayıda artçı deprem olmasına sevinmeliyiz. Enerji birden değil parça parça boşalıyor. Yüzlerce artçı deprem ile enerji boşalmaya devam ediyor. 4.5 Büyüklüğünde Ankara depremi de artçılarıyla devam ediyor. Ankara dolayında büyük deprem yaratacak fay yok. Her iki deprem için tehlikenin geçtiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
Nazif Cemhan Şen