Pazar günü yapılan deve güreşlerine tepkiler de çok. Kimisi sanata harcanması gereken paranın ilkel bir gelenek olan deve güreşlerine harcanmasına tepki gösterirken, kimisi ise belediyenin yıllardır yarım kalan projelerinin tamamlanması yerine artık yapılmaması için her kesimin fikir birliğine vardığı deve güreşlerine harcanmasına kızdı.
 
 
Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, geçen yaz aylarında ekonomik sıkıntıları gerekçe göstererek, çeşitli tasarruf tedbirleri aldığını açıkladı. Bu kapsamda, Ağustos ayında yapılması planlanan, afişi dahi belirlenen 56'ncı Uluslararası Troia Festivali iptal edildi.
 
Geçen günlerde Çanakkale Belediyesi tarafından 7'nci Büyük Truva Deve Güreşi Festivali organizasyonu için hizmet alımı ihalesi yapıldı. İhaleyi, 255 bin TL bedel ile bir organizasyon firması aldı. Bugün yapılan Büyük Truva Deve Güreşi Festivali'ne Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinden toplam 200 deve katıldı. Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan'ın izlediği deve güreşlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Büyük heyecana sahne olan deve güreşlerinde renkli görüntüler ortaya çıktı. Güreşlerde bazı develerin mücadeleleri kıran kırana geçti.
 
Yaşanan bu durumun ardından bazı vatandaşlar, 56'ncı Uluslararası Troia Festivali'nin iptal edilip, deve güreşleri için binlerce lira harcanmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesaplarında teki gösteren vatandaşlar, nedenleri bir bir sıraladı. “Sanata yok deveye var” diyen de olduğu, “Belediye binası yarım kalırken, paralar develere harcanıyor” diyen de. Bazıları ise tepkileri deve üzerinde

Nazif Cemhan Şen