Mavi ve beyaz liste olarak kongreye katılanlar oylarını kullandı. 29 oy Mavi Listeye, 15 oy Beyaz Listeye çıkarken başkanlığı kazanan İsmail Öztürk oldu.

2 Adayın yarıştığı kongrede yüzde 93 katılım ile rekor kırdı. 2 aday ve ekibi sabah saatlerinde ada dışından gelen konukları karşılamak için Kuzu Limanında bir araya geldi. kongreye CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren ve İl Genel Meclis Üyesi (Eceabat) Halil Duymaz partililer tarafından limanda karşılandı.

Hep birlikte parti binasına geçilerek bir süre sohbet edildi. CHP Gökçeada İlçe Başkanı Mehmet Güneşhan tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu. Ortak verilen önerge ile Çanakkale CHP Milletvekili Özgür Ceylan divan başkanı seçilerek kongre başladı. Mevcut yönetimin ibrası yapılarak seçimlere geçildi. İlçe Seçim Kurulunun sorumluluğu devralması ile konuklar salondan bir süreliğine ayrıldı. Çanakkale CHP Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren ve İl Genel Meclis Üyesi (Eceabat) Halil Duymaz salondan ayrı kaldıkları 45 dakika içinde yapımı devam eden Gökçeada Cemevi inşaatını inceleyerek Gökçeada Cemevi ve Kültür Derneği Başkanı Hayrettin Altuncevahir’den bilgi aldı.
48 delegeden 45 tanesinin oyunu kullandığı kongre 2 adayın sıcak görüntüleri ile hafızalardan uzun süre silinmeyeceğe benziyor. Açılan sandıktan 1 oy geçersiz çıkarken 29 oy Mavi Listeye, 15 oy Beyaz Listeye çıkarken başkanlığı kazanan İsmail Öztürk’ü ilk kutlayanın rakibi Mehmet Güneşhan oldu.
 
Damla Şener Okdaş