10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için düzenlenen akşam yemeğinde konuşan Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Hafize Akıncı, “Gazetelerin % 18 KDV oranları % 1’e düşürülerek bu konuda nefes laması sağlanabilir. Tüm bu şartlar karşısında halkın haber alma özgürlüğüne hizmet eden gazeteciler olarak hep beraber zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti tarafından gelenekselleşen akşam yemeği Kolin Hotel’de düzenlendi. Yemeğe, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, daire müdürleri, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti’nin üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

AYAKTA KALMAMIZ AÇISINDAN KOLAYLIKLAR SAĞLANMALIDIR
Gece açılış konuşmasını gerçekleştiren Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Hafize Akıncı, yerel basının çektiği zorluklara değinerek, “Yerelde gazetecilik yapmanın zorluğunu hep beraber yaşıyoruz. Dünyamızda ve ülkemizde yaşanan birtakım zorluklar sebebiyle gazeteciler olarak; birlik ve beraberliğimizin bölünmeden, ayrışmadan, birbirimize saygı duyarak ve en samimi duygularımızla saflarımızı sıklaştırarak sürdürmek zorundayız. Yaşadığımız ekonomik zorluklar karşısında ise gazetelerimize uygulanan vergi ve ağır yaptırımların hafifletilerek ayakta kalmamız açısından kolaylıklar sağlanmalıdır. Gazetelerin % 18 KDV oranları % 1’e düşürülerek bu konuda nefes laması sağlanabilir. Tüm bu şartlar karşısında halkın haber alma özgürlüğüne hizmet eden gazeteciler olarak hep beraber zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

YEREL MEDYANIN ÇOK OLUMLU ROL OYNADIĞINI SÖYLEYEBİLİRİZ
Ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Cevdet Yılmaz, yerel medyanın önemine vurgu yaparak,  “Yerel demokrasi açısından da, yerel kalkınma açısından da yerel medya gerçekten çok hayati rol oynayan bir unsur. Vatandaşın sağlıklı, doğru bir şekilde bilgilenmesi ve bir ilde belli konularda önceliklerin iyi tespit edilmesi, güç birliğinin yapılması anlamında da yerel medyanın çok olumlu rol oynadığını söyleyebiliriz. Yerel medyanın ve genelde medyanın ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz gecesi özellikle hep birlikte yaşadık. Ben bu vesileyle o gece demokrasiye, milli birliğimize, geleceğimize sahip çıkan bütün gazetecileri, bütün medya mensuplarını tekrar yad etmek istiyorum. Hepsine şükranlarımız sunmak istiyorum. Hangi görüşten olursa olsun, hangi bakış açısıyla mesleğini icra ediyor olursa olsun, demokrasini temel değerlerine sahip çıkan, milletimizin birliğine, beraberliğine, istikrarına sahip çıkan bütün gazetecileri yürekten tebrik ediyorum, kutluyorum” ifadelerini kullandı.

GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPTIKLARINA ŞAHİT OLDUM
Parti faaliyetleri için Çanakkale’de bulunduğunu söyleyen Cevdet Yılmaz, “Bugün sabah partimizin faaliyeti için Çanakkale’de bulunuyordum. Marmara bölgemizin bölge toplantısını Çanakkale’de gerçekleştirdik. İyi ki de Çanakkale’yi seçmişiz. Diğer tüm illerimizle burada buluştuk. Çanakkale’nin tabiat güzelliklerini hem de tarihi dokusunu bir kez daha görme fırsatımız oldu. Valiliğimizi ziyaret ettik. Huzurunuzda valimizi ve mülki idarede görev alan yetkilileri tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel hizmetler yaptıklarına şahit oldum. Üniversitemizi ziyaret ettim. Üniversitemizde çok önemli mesafeler almış durumda. Öğrenci sayısının ölçeğinin ötesinde özellikle araştırma normları gerçekten takdir edilecek bir ilerleme kaydetti. Tekno kentte neredeyse yer kalmamış artık. Çanakkale artık bilgiyi katma değerlerle ölçülen, bilgi tabanlı bir ekonomi uygulama yolunda katkılar sunan bir il haline gelmiştir. Burada da girişimci özelliğiyle üniversitemiz önemli bir liderlik yapıyor. Rektör hocamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Diğer tarafta çok önemli bir yatırımın şantiyesini ziyaret etme imkanı bulduk. Çanakkale 1915 Köprüsü’nün şantiyesini ziyaret ettik. Orada detaylı bilgiler alma imkanımız oldu. Dünyanın en uzun asma köprüsü Çanakkale’de inşa ediliyor. Bu sadece bir il projesi değil, bir bölge projesi değil, Türkiye projesi aslında. 2023 vizyonumuzun en önemli unsurlarından bir tanesi Çanakkale ilimizin sınırları içerisinde gerçekleşiyor. Mühendislik alanında da son derece önemli bir şekilde, inşallah gerek Osmangazi’de, gerek Çanakkale 1915 Köprüsü’nde elde edilen tecrübelerle, Türkiye asma köprü yapma tecrübesini dünyaya ihraç eden bir ülke olacak. Bununda ön mesajlarını almış olduk. Önemli bir kapasite, önemli bir tecrübe birikimi sağlanıyor. 2022’de inşallah köprü bitmiş olacak. Kamu, özel işbirliğiyle yapılan bir köprü. Yerli ve milli otomobilimizde 2022’de inşallah caddelere, sokaklara, yollara çıkmış olacak. Orada sunumu dinlerken tarihlerinle çakışmasından hareketle inşallah 2022’de Çanakkale 1915 Köprüsü’nden yerli otomobilimizle geçme fırsatını da buluruz. O günleri görürüz inşallah” şeklinde konuştu.

ÇANAKKALE KÜLTÜR TURİZMİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUM KAZANMIŞ DURUMDA
Troya Müzesi’ni ziyaret ettiğini söyleyen Yılmaz, “Orada müdürümüzün rehberliğinde çok güzel bir ziyaret oldu. Büyük bir miras, insanlık mirası aslında, Anadolu mirası. Bu mirasın şimdi müzemizle bütünleşmesi, çok daha kaliteli bir şekilde dünyaya bu mirasın anlatılması yine her türlü takdiri hak ediyor. Mirasımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Bir taraftan şehitlerimiz var, Çanakkale Şehitleri. Bu vesileyle Çanakkale Şehitlerimize ve tüm şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyoruz. Çok büyük bir miras. Milli birliğimizi, bütünlüğümüzü sembolize eden bir miras. Diğer taraftan da Troya gibi çok köklü bir miras, insanlık tarihinden gelen bir miras. Bütün bunlarla Çanakkale kültür turizminde çok önemli bir konum kazanmış durumda. Geçen yıl ziyaretçi sayılarına baktığınız zamanda bunu görüyorsunuz. Bir taraftan turizmiyle, diğer taraftan  kültür turizmiyle özellikle nitelikli turizmiyle, diğer taraftan tarım sektörüyle coğrafi işareti olan son derece önemli, Türkiye çapında Pazar payı olan tarım ürünleriyle, çok önemli sanayi tesisleriyle, yine teknolojik alt yapısıyla Çanakkale kalkınma yoluyla gerçekten önemli mesafelere almış durumda. Ben bu vesileyle gerek valimize ve ekibine , gerekse millet vekillerimize, tabii ki  Sivil Toplum Kurumlarına, meslek odalarına emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum. Çanakkale’de taş üstüne taş koyan, gerçekten Çanakkale sevgisiyle bütün Çanakkalelilere hizmet eden herkese şükranlarımı sunuyorum. Çanakkale bizim bir değerimiz, ülkemizin bir değeri. İnşallah gelecekte çok daha iyi yerlerde göreceğiz. Bugün Çanakkale’de gerçekten moral buldum. Çok rahatlıkla ifade edebilirim. Çok önemli ilerlemeler sağlandığını, alt yapıya, üst yapıya büyük yatırımlar yapıldığını gördüm. Ama en değerli varlığımız yine insanımız, gençlerimiz. Onların çok daha donanımlı bir şekilde yetişmesiyle, Çanakkale ülkemize çok daha büyük katkılar sunmaya aday bir ilimiz. Ben bu vesileyle bütün Çanakkalelilere saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Ülkemizin gelişme yolunda bu katkılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.
 
ÖZELLİKLE YEREL BASININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
 Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Hafize Akıncı, yerel medyaya destek verilmesine yönelik yapmış olduğu konuşmaya vurgu yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Cevdet Yılmaz, “Gazeteciler Cemiyeti’nin temennileri var. Orda da şunu söylemek isterim. Hükümetimiz başından beri gerçekten yerel medyanın yanında oldu. Bir takım imkanlarla, desteklerle her zaman yerel medyanın gelişmesi, güçlenmesi için, Anadolu Medyası’nın, Trakya Medyası’nın gelişmesi için gayret serf etti. Bundan sonrada mutlaka özellikle yerel basının yanında olmaya devam edeceğiz. Bahsettiğimiz konular hükümetimizin değerlendirmesi gereken konular. Ama biz her zaman gazetecilerin yanındayız. Daha iyi noktalara ulaşmaları için her zaman temennimiz bu yönde olacaktır. Desteğimizde bu yönde olacaktır. Bütün gazetecilere meslek hayatında başarılar diliyorum. Ahrete göçmüş olanlara huzurunuzda rahmet diliyorum. Bu camiaya hizmet etmiş olanlara, evrensel mesleki ilkelerle gazeteciliğe hizmet  etmiş olanlara, halkımıza sağlıklı, doğru, objektif bilgileri sunan ve toplum olarak  ortak menfaatlerimizin sağlanmasında emeği olan bütün gazetecilere saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Tekrar bu güzel organizasyonu tertip edenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 
Muzaffer Cirtel