Salkım Cafe’de delegeler ile bir araya gelen Başkan Adayı İsmail Öztürk yaptığı konuşma ile neden aday olduğunu ve ekibi ile birlikte partiyi görmek istedikleri seviyelerden bahsederek destek istedi.
Seçimlerde gerçekleşen ittifak ile ilgili yaşanan olumsuzluklar nedeniyle partinin gördüğü zararın telafisi için yapılması gerekenler ve ittifakın şu anda bulunduğu durumun tartışıldığı toplantıda mevcut yönetimin hataları nedeniyle parti ile partili meclis üyelerinin ayrı düşmesinin olumsuz etkisi üzerine düşünceler belirtildi.

CHP Gökçeada İlçe Başkan Adayı İsmail Öztürk, “Bildiğiniz gibi 18 Ocak’ta Cumartesi günü kongre yapacağız. Öncelikle bu kongrenin siyasi partimiz için hayırlı olmasını ve birleştirici olmasını ve güçlendirici olması için bu kongreye gidiyoruz. Hiçbir partilinin bu partiyi küçülteme gibi bir niyetinin asla olmayacağını düşünüyorum. Ancak bazı arkadaşlarımızın iyi ya da kötü niyetli endişeleri olabilir. Bazıları gerçekten particilik anlayışı ile değil bireysel anlayışlarla meseleye bakıyor olabilirler. Ancak şunu ifade edeyim ki ben kendi adıma bugün talip olduğum CHP Gökçeada İlçe Başkanlığı yönetimi ve kuracağımız yönetim kurulu adına konuşuyorum. Bu partiyi kesinlikle hiçbir şahsın prangası yapmayacağız. Bu endişeler yersizdir, kasıtlıdır, amaçlıdır. Önümüzde ki kongrede biz daha güçlü daha bütünleştirici daha kapsayıcı bir şekilde yolumuza devam etmek zorundayız” dedi.

Damla Şener Okdaş