Bir yanda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yardımcısı Rebiye Univar ve merkez ilçe başkanı Ali Uyanık. Diğer tarafta ise Başkan Gökhan’ın elinde tutup bu günlere getirdiği CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İl Başkanı İsmet Güneşhan ve bir zamanlar Gökhan’ın sağ kolu olan Remzi Yiğit yer alıyor. İki grup şimdi hem il başkanlığı için hem de merkez lçe başkanlığı için kozlarını paylaşacak.
 
 
CHP’de delege seçimleri bitti kongrelere geçildi. Delege seçimleri ile partide başlayan hareketlilik kongre süreçlerinin belirleme aşaması ile zirve yaptı. Son yıllarda CHP’de merkez ilçe ve il başkanlarının seçimi çok çekişmeli geçiyor.
CHP’nin Çanakkale’de en hareketli seçimi kuşkusuz geçen merkez ilçe ve il başkanları seçimi oldu. Partide aylarca hareketlilik devam etti. Rüşvet iddiaları, kasetler havada üşüştü. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ekibi ile Gökhan’a karşı muhalefet ayrı ayrı çalışma yaptı. Çalışmalar sırasında bir sürü iddia da ortaya atıldı. Bu yüzden çekişmeli geçti. Bu çekişmeli sürecin sonunda kazanan Başkan Gökhan oldu. Gökhan’ın desteklediği CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık seçildi.
 
ESKİ EKİP İKİYE BÖLÜNDÜ
Bu seçimin üzerinde çok zaman geçti. Geçen süre içinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ekibinden olanlar karşısına geçti. Şimdi Birinci grup ki buna
belediye gurubu adı veriliyor. Bu da Başkan Gökhan, yardımcısı Rebiye Ünüvar ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık. Karşı grup ise bir zamanlar Gökhan’ın adamları olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Gökhan’ın sağ kolu Remzi Yiğit ve İl Başkanı İsmet Güneşhan.
Şimdi belediye grubu olarak da bilinen Başkan Gökhan’ın aday olarak yardımcısı Rebiye Ünüvar’ı  İsmet Güneşhan’a karşı aday göstereceği konuşuluyor. Buna karşı da Erkek ve Yiğit’in Güneşhan’ı tekrar aday göstereceği ifade ediliyor. Aynı şekilde belediye grubunun tekrar aday göstereceği merkez ilçe başkanı Ali Uyanık’ın karşısına ise Güneşhan ve Erkek’in yeni bir aday göstereceğine kesin gözü ile bakılıyor.
Şimdi iki grup arasında merkez ilçe ve il başkanlığı koltuklarının kavgaları başladı. Yavaş yavaş her iki grup arasında kavga büyüyor. Bu kavga en sonra merkez ilçenin kongresine yansımıştı. Merkez ilçe kongre tarihi ile ilgili kavga il başkanlığı kongresi ile zirve yapacağa benziyor.
 
Şimdi bu gruplar derinden çok çalışıyor. Kulisler yapılıyor ve görüşmelerde bulunuyorlar. Kongre süreci yaklaştıkça CHP’de hareketlilik de artacağa benziyor.
 
MERKEZ İLÇE KONGRESİ 2 ŞUBATTA
Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan ve İl Yönetim Kurulu tarafından CHP İl Binası toplantı salonunda kongreler sürecini değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Basın açıklaması yapan Başkan Güneşhan merkez ilçe kongresinin 2 Şubat Pazar günü yapılacağını açıkladı.
İsmet Güneşhan, “Bildiğiniz gibi partimizde ilçe kongrelerimizi yapıyoruz. Artık yavaş yavaş sonuna geldik. Yapmış olduğumuz kongreler hem partimizi hem Çanakkale’mize yakışır bir şekilde devam etmektedir. Önümüzde ki süreçte diğer ilçelerimizin kongrelerini tamamlayarak il kongremizi gerçekleştireceğiz. Yönetim kurulu olarak toplandık. Daha önce merkez ilçe kongre tarihimiz belli değildi. 2 Şubat Pazar günü merkez ilçe kongremizi gerçekleştireceğiz. Daha sonra tüm ilçelerimizin katılımıyla kongrelerini yapmış ilçelerimizde katılacağı il kongremizi gerçekleştireceğiz. İl kongremizi yaptıktan sonra da büyük kurultayımızı da Ankara’da yapacağız. Dolayısıyla önümüzde yapılacak olan  ilk Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerinde partimiz, örgütlerinden yeniden güven almış, örgütlerimiz, üyelerin süzgecinden geçmiş yeni yönetim üyeleri ile birlikte yapılacak olan seçimler hazır duruma gelecekler. Bildiğiniz gibi ülkemiz çok zor bir süreçten, çok zor bir dönemden geçmekte. Türkiye, freni patlamış bir kamyon gibi hızla bayır aşağı doğru ilerlemekte. Nerde, nasıl duracağı hiç belli değildir.  Türkiye, bugün başta ekonomik kriz olmak üzere, siyasal kriz, hak, hukuk, adalet krizi, sağlık ve eğitimde bir çok krizler var.  Bugün Türkiye, ekonomisi iflas etmiş ülke konumunda ve ekonomisi bir avuç tefeciye teslim edilmiş. Bugün, 17-18 yıllık AK Parti İktidarında merkezi Londra’da bulunan bir avuç tefeciye ödenen para, 173 milyar dolardır.  173 Milyar dolar bu süre içinde Londra’da merkezi bulunan bir avuç tefeciye ödenmiştir.  Bu para 82 milyon yurttaşımızın cebinden çıkmıştır.  Ankara’daki Sarayda bulunan bir avuç insanın cebinden çıkmamıştır. Bu AKP İktidarı 18 yıllık dönem içerisinde 14 tane işsizlikle ilgili, istihdamla ilgili, 4-5 tane de ekonomi ile ilgili  program açıkladılar. Her bir program açıklandığında, ülke ekonomisinin iyiye gideceğine, enflasyonun düşeceğini, işsizliğin ortadan kalkacağını söylediler.  Ama gelinen nokta itibari ile bakıldığı zaman işsizliğin 8,5 milyona ulaştığı, insanların gittikçe yoksullaştığı, Türkiye’de bin TL altında maaş alan emekli sayısının 784 bine ulaştığı, 8 milyonu aşkın yurttaşın aylık ortalama gelirinin 684 lira olduğu bir ülke haline geldik. Dolayısı ile Türkiye şu anda ekonomide tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktadır” diye konuştu.

ORTADOĞU’DA ÇIKACAK OLASI BİR SAVAŞTA ETKİLENECEK İLK DEVLET TÜRKİYE’DİR
Konuşmasına devam eden Başkan Güneşhan, “Türkiye yine dış politikada, uluslararası alanda ciddi sıkıntılar, sorunlar yaşamakta. Bugün Ortadoğu Bataklığına saplanmış durumda. Bugün Ortadoğu’da savaş an meselesi. Savaş sesleri hızla bölgede yükseliyor. Ortadoğu’da çıkacak olası bir savaşta etkilenecek ilk devlet Türkiye’dir. Türkiye’de Akdeniz’de sıkıntıları vardır. Türkiye’de bırakın komşu ülkeleri, dünyanın hiçbir yerinde dost bir ülkesi kalmamıştır.  Bugün Libya ile ilgili yaşadığımız sıkıntılar malum. Biliyorsunuz bugün bir teskere geçti ve bu teskere ile Türk Silahlı Kuvvetleri Libya’ya gönderilmek isteniyor.  Libya’da bizimle hiç alakası olmayan iç savaşına müdahil olmaya çalışılıyor.  Dolayısı ile Türkiye içinde bulunduğu konum itibari ile şartlar olarak hiç hak etmediği bir durumda olmuş oluyor.  Türkiye artık yönetilmiyor. Türkiye savruluyor. Türkiye’nin içinde bulunduğu bu çıkmazdan bir an önce çıkması gerekiyor. Bunun için de AK Parti’nin bu ülkeyi yönetmesi son bulması gerekmektedir” şeklinde ifade etti.
 
Mehmet Güler-Damla Şener Okdaş