Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ada dışında olduğu için Başkan Vekili Ercan İpek başkanlığında toplanan Ocak Ayı Meclisi gündeminde yer alan yönerge oylanarak kabul edildi ve yönergenin 26.ncı maddesi gereği yürürlüğe girdi. Yönergede ‘Yaşlı Konuk Evi’ ile ilgili tüm bilgiler detaylı olarak yer alıyor.
Yaşlı konuk evinde 10 ayrı oda bulunuyor. Her odada wifi, duş, tuvalet, bulaşık makinası, televizyon, masa, sandalye, yatak ve çekyat olmak üzere her şey mevcuttur. Peyzaj çalışmasının ardından gelecek hafta yaşlıları ağırlanması bekleniyor.
Yaşlı konuk evi  hakkında bilgi veren Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Biz yaşlı misafirhanemizi bitirdik. Sadece bahçe peyzajımız kaldı. Onu da bir haftaya kadar bitirerek Gökçeada’da barınma problemi yaşayan temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken yaşlılarımızı oraya alarak orada misafir edeceğiz. Bütün odalarımızda wifi, duş, tuvalet, bulaşık makinası, televizyon, masa, sandalye, yatak ve çekyat olmak üzere her şey mevcuttur. Bunun yanında hepsinin birlikte oturup sohbet edecekleri bir ortak yaşam alanı salonda mevcut. Aynı zamanda merkezi ısıtma ile tam teşekküllü bir bina haline getirdik. Her şeyi bitirdik. Önümüzde ki haftadan itibaren yaşlılarımızı orada ağırlamaya başlayacağız” dedi. 

Damla Şener Okdaş