Demir Leblebi Kadın Derneği, Kanada Büyükelçiliği’nin desteği ile yürüttüğü ‘Barışı Hayal Etmek’ çalışması kapsamında Ankara'da ‘Barış Hayal Atölyesi Kolaylaştırıcılığı Eğitimi’ düzenlendi.

15 farkı ildeki yerel bağımsız kadın örgütlerinden, kadın girişimcilerden, üniversitelerden kadınların bir araya geldiği eğitime Çanakkale’den ELDER Kadın Dayanışma Derneği adına üye Naile Aküzüm katıldı. Eğitimde katılımcıların barış kültürü ve atölye kolaylaştırıcılığı konularında yetkinleşmeleri, bilgi ve becerilerini güçlendirmeleri hedeflendi. 

‘Barış Hayal Atölyesi’ aracının uygulanması ve barış kültürü konulu eğitim ve atölyelerden oluşan eğitim programında kadınlar dayatılan savaş ve şiddet kültürüne karşı barışın sesini yükseltmek ve çoğaltmak için hikayelerini ve barış taleplerini paylaştı.  ELDER Kadın Dayanışma Derneği üyesi Naile Aküzüm de aldığı ‘Barış Hayal Atölyesi Kolaylaştırıcılığı Eğitimi’nin ardından Çanakkale ‘de Dernek üyeleriyle birlikte ‘Hayalimden Barış’ adlı atölyesini gerçekleştirdi.

Damla Şener Okdaş