CHP Biga Kongresi’nde konuşan CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan hedeflerinin kongre süreci sonlarında 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanmak olduğunu söyledi. Konuşmasında 2020 yılının Türkiye açısından da zor geçeceğinin sinyallerinin verildiğinin altını çizen ceylan özellikte Ortadoğu’daki gelişmelerin Türkiye’yi de etkileyeceğini söyledi.
 
Ortadoğu’daki gelişmelerin çok iyi takip edilmesi gerektiğini ifade eden Ceylan Ülkemiz zor günlerden geçiyor. 2020’nin daha başında yaşananlar, bu yılın zor geçeceğinin göstergesi. Türkiye Ortadoğu’da artık tarafsızlığını korumak zorundadır. Bu gerilim bizi nasıl etkileyecek? ABD’nin ambargo tehdidi ile bizi yanına çekmeye çalışırken, İran ile petrol ticaretimiz zedelenecek. Rusya ile turizm ve doğalgaz ticaretimizi riske sokacak. Ülkemizde de ABD üslerinin olması bizi de İran karşısında zor durumda bırakabilir” dedi.
 
“Hatalı dış politikalar bizi zor duruma düşürüyor”
 Libya’ya asker gönderilmesi ve Suriye’de yaşanan gelişmelere de değinen Özgür Ceylan, “Suriye de Emevi Camii’nde namaz kılacakken, Süleyman Şah türbesini taşıdık. Güvenli Bölge denilen yerde ise 350 bin kişi yaşıyor. Libya da hiçbir işimiz yokken, iç savaşa taraf oluyoruz. Maalesef Mehmetçiğin orda şehit olma riski var. Türkiye artık taraf olmamalı” dedi.
 
“Geçim zorlaşıyor, işsizlik artıyor”
 Dış politikada tüm bu gelişmeler yaşanırken Türkiye’nin asıl gündeminin her geçen gün artan geçim sıkıntısı ve  8 milyona yakın işsiz insan olduğuna dikkat çeken Ceylan halkın son yerel seçimlerde artık ülkeyi yönetme yetkisini muhalefete vermek istediğini açıkça ortaya koyduğunu, halkın bu mesajının iyi okunması gerektiğini söyledi. Ülkeyi yönetmek ve sorunlara çare olabilmek için birlik ve beraberlik içinde çalışılmasının şart olduğunu belirten Ceylan,“Köylerimizi ziyaret etmeli, kadın ve gençlik kollarımızı, belde örgütlerimizi genişletmeliyiz. Biga’dan başlayarak güçlü bir muhalefetin görülmesini sağlamak için her türlü çalışmayı yapmalıyız. Bizler de milletvekili olarak parti örgütümüzün çalışmalarına her türlü destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 


Kaynak: Haber Merkezi