Çanakkale’nin en işlek bölgelerinden biri olan Yeni Kordon’a konulan prefabrike tuvaletlerin kapısına kilit vuruldu. Bölgedeki tek WC’nin kapatılmasına vatandaşlar tepki gösterirken, yapılan şikayetlere Çanakkale Belediyesi, tuvaletlerin kış uygulamasından dolayı kapatıldığını cevabını verdi. Verilen cevaba vatandaşlar, “bu uygulama ancak Çanakkale’de olur” diyerek şaşkınlıklarını gizleyemediler.
 
Çanakkale’nin gezilebilecek ve hava alınacak iki bölgesi var. Biri eski kordon diğeri ise yeni kordon. Her zaman bu iki bölge kalabalık olur. Bu bölgelerde de en büyük sorun ise tuvaletler. Eski kordonda daha önce iskele meydanında bir tuvalet vardı daha sonra o da kaldırıldı. Ve eski kordonun başından sonuna kadar hiç tuvalet yok.
Yeni kordon da da bu sorun var. Daha önce burada hiç tuvalet yoktu. Tuvalet vatandaşlar şikayetlerini artırınca Çanakkale Belediyesi buraya prefabrikeden WC koydu. Bu tuvaletlerin günün belli saatlerinde açık olması da tartışma konusu olmuştu. Gece kapalı olan tuvaletler nedeniyle vatandaşlar sık sık belediyeye şikayetlerini dile getiriyordu. Gece de çok hareketli olan bölgede tuvaletlerin gece kapalı olması sorunu çözülemezken, yeni bir sorun daha eklendi.
KIŞIN DAHA ÇOK İHTİYAÇ VAR
Havaların soğuması ile Yeni Kordon’da hareketlilik biraz da olsa düştü. Bunu değerlendiren Çanakkale Belediyesi tuvaletlerin kapısına kilit vurarak tamamen kapattı. Kilitli tuvaletlerle karşılaşan vatandaşlar belediyeye şikayetlerini aktardı. Şikayetleri aktaranlardan biri de çevreci kimliği ile tanınan Aytekin Er. Sosyal medya hesabında tepkisini dile getiren Er, belediyeye yazdığı yazıyı ve aldığı cevabı şöyle açıkladı; “Değerli belediye birimimizin WhatsApp iletişimden bu konuyu şikayet olarak bildirdim, ancak gönderilen cevabın belediyemize yakışmadığını ve bu konunun bir mecburi hizmet olduğunu hatırlatırım. Tuvaletlerin sadece yazın hizmet verdiğini tarafına bildirilmesi bende şaşkınlık yarattı. Kış mevsiminde insanların WC ihtiyaçları daha sık olduğundan bu sorunun halledilmesi gerektiğini umuyorum.
Konu ile ilgili verilen cevap: Belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili ilgili müdürlüğümüzden geri dönüş cevap olarak kış sezonunda kapatılmış ve baharın yani sezonun açılmasıyla birlikte belediyemiz kararıyla yeniden açılacaktır bilginize sunar iyi akşamlar dileriz”
 
Yeni kordon ve ikinci etabı ile bölge çok büyük bir sosyal alan oldu. Vatandaşlar yaz kış burada dolaşıyor. Bu bölgenin WC ihtiyacını ise sadece konteynerden yapılmış geçici bir tuvalet bulunuyor. Yeterince hijyen olmayan bu WC’nin de kapalı olması vatandaşları şaşırttı. Ayrıca kapalı olan WC’nin yan tarafından ise su akıntısı var. Su gece gündüz demeden akıyor.
Damla Şener Okdaş