Troya Kazı Başkanı Prof.Dr. Rüstem Aslan, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odasının girişimleri ile, 10 Ocak Cuma akşamı, 17.30’da Çanak Otel’de ‘Homeros’tan Günümüze Troya’ konulu konferans düzenleyecek. Prof. Aslan, konferansta, Homeros, İlyada ve Troya gibi en çetrefilli konuları, en son araştırma ,keşif ve  yorumlar ile sunacak.

Çanakkale Onsekiz  Mart Üniversitesi, Arkeoloji Bölümünde öğretim üyesi olan, Troya Kazı Başkanı Prof.Dr. Rüstem Aslan, Anadolu’nun kadim değeri, Troya’yı, Çanak Otel’de gerçekleştirilecek olan bir konferans ile anlatacak.

Troya ve Troas konulu Türkçe, İngilizce, Almanca çok sayıda kitap ve makalenin yanı sıra İngilizce ve Almanca’dan çeviri kitapları da olan Prof. Aslan,  Troya’yı farklı bakış açıları ile alacak. 

150 yıldan fazla yıldır gerçekleştirilen  arkeolojik kazılardan çıkan buluntuları ile,  insanlığı görkemiyle büyüleyen Troya’nın anlatılacağı konferans  ÇARO’nun girişimleri ile 10 Ocak Cuma akşamı, 17.30’da başlayacak.  Prof. Aslan, konferansta, Homeros, İlyada ve Troya gibi en çetrefilli konuları , en son araştırma ,keşif ve  yorumlar ile sunacak
 


Kaynak: Haber Merkezi