Kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı fırtına ile birleşince etkili oldu. Ekipler karla kaplanan yolları açmak için kar küreme, tuzlama ve temizleme çalışmalarına başladı.
 
Meteoroloji'nin uyarısını yaptığı poyraz fırtınası ve kar yağışı Çanakkale'de etkili oluyor. Dün itibarile ilçelerde etkili olan kar yağışı, bugün sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde de etkili oldu.Çanakkale’de ve Kepez beldesinde ana arterler ekipler tarafından sürekli kontrol edilerek kar küreme, tuzlama ve temizleme işlemler yapılıyor.
 
Ayrıca Çanakkale İl Özel İdaresi ekipleri tarafından merkez ve ilçelerde etkili olan kar yağışının ardından karla mücadele çalışmaları başlatıldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarında Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Karla Mücadele ekipleri yoğun bir şekilde yolları ulaşıma açma çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre sabah saatlerinden itibaren il genelinde 158 köyde, 30 ekiple çalışmalar aralıksız devam ediyor.
 
Öte yandan poyraz fırtınası nedeniyle dünden sonra bugün de Gökçeada ve Bozcaada'da eğitime bir gün ara verildi. Ayrıca fırtınanın etkili olduğu Gelibolu ve Eceabat ilçeleri ile kar yağışının etkili olduğu Çan ve Yenice ilçesinde de bugün okullar tatil edildi. Merkezde ise eğitime ara verilmedi. Bu yıl ilk kez karla tanışan öğrenciler ise öğle tatilini kar topu oynayarak değerlendirdi.
 
Nazif Cemhan Şen