Yağış ve fırtınanın etkili olduğu Çanakkale’de hayat durma noktasına geldi. Çatılar uçtu, feribot seferleri iptal edildi, adalara ulaşım kesildi. Okulların tatil olmasına neden olan fırtına, gemilerin üzerindeki konteynerleri bile denize fırlattı. Şiddetli fırtına nedeniyle dışarıda vatandaşlar yürümekte güçlük çekti.
 
Üzün süren güzel havalar, kışın ortasında yerini yağışlı ve rüzgarlı havalara bıraktı.  Pazar günü akşam saatlerinde başlayan poyraz fırtınasının hızı 100 km’ye kadar ulaştı. Dün adeta hayatı durma noktasına getirdi. Şehir merkezindeki kordonda dev dalgalar yaklaşık 3 metreyi buldu. Vatandaşlar fırtına nedeniyle yürümekte güçlük çekti. Kuvvetli fırtına nedeniyle uçan cisimlerden dolayı vatandaşların daha dikkatli olunması istendi.
 
POYRAZ FERİBOT SEFERLERİNİ ETKİLEDİ
Çanakkale genelinde etkili olan sert poyraz nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada'ya, deniz ulaşıma yapılamadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre Kuzey Ege Denizi'nde poyraz fırtınası etkili olacağı duyuruldu. Geçtiğimiz Pazar günü  başlayan poyraz fırtınası dün itibariyle etkisine arttırdı.  Saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreye ulaşan poyraz fırtınası feribot seferlerinin iptal edilmesine neden oldu.  Gestaş firması tüm ada seferlerinin iptal edildiği açıkladı. Buna göre, Kuzey Ege'de Gökçeada- Kabatepe ve Bozcaada- Geyikli hatlarında, Güney Marmara'da ise Erdek'ten Avşa, Marmara, Balıklı ve Ekinlik adalarına feribot seferleri yapılamıyor. Ayrıca Çanakkale-Kilitbahir seferlerinde aksamalar yaşandı. Çanakkale-Eceabat ve Lapseki-Gelibolu arasındaki feribot seferleri ise şu an aksamadan devam etti. Çanakkale'de poyraz ile birlikte soğuk hava da etkili oluyor. Kent merkezine yağmur, bazı ilçelerin yüksek kesimlerine ise kar yağıyor.

FIRTINA GEMİDE BULUNAN 6 KONTEYNERLERİ UÇURDU
Kuzey Ege Denizi’nde etkili olan sert poyraz nedeniyle Bozcaada açıklarında  bulunan bir gemide 6 konteyner denize uçtu.  Kentte gün boyu etkili olan sert poyraz fırtınası çeşitli olumsuzluklara neden oldu. Bunlarda biri ise Bozcaada açıklarında bulunan bir gemide meydana geldi. Alınan bilgiye göre Bursa'nın Gemlik Limanı'ndan İzmir'in Aliağa Limanı'na giden Panama bayraklı, 6 bin 285 grostonluk 100 metre uzunluğundaki "MedKon İstanbul" isimli gemi, Bozcaada açıklarında seyir halindeyken,  saatteki hızı 110 kilometreye ulaşan kuvvetli fırtına dolayısıyla gemideki 6 konteyner denize düştü. Bunun üzerine gemi kaptanı, Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğüne (VTS) durumu bildirdi.
Öte yandan bölgede geçiş yapan diğer gemilere uyarılar yapılırken, "MedKon İstanbul"un ise Bozcaada'nın kuzeyine demir attığı öğrenildi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ
Kuzey Ege’De etkili olan fırtına nedeniyle okullar tatil edildi. Yaşanacak olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla Bozcaada ve Gökçeada'da ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.
 
KAR VE FIRTINA HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Çanakkale’nin  yüksek kesimlerinde kar yağışı  etkisini gösterdi. Birçok ilçede rüzgar ile birleşen kara tipi şeklinde etkili olarak yollar beyaza büründü. Öte yandan kent merkezinde zaman zaman karla karışık yağmur şeklinde kendini gösteren yağışlar vatandaşları zora soktu. Ayrıca saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreye ulaşan poyraz fırtınası vatandaşların yürümesine bile izin vermedi. Kordonboyun fırtına nedeniyle boş olurken, fırtınanın etkisiyle  kıyıya çarpan dalgalar metrelerce yükseldi. Sert rüzgarlar yağıştan korunmak isteyen vatandaşların şemsiye açmasına müsaade etmedi. Yetkililer ise  fırtına nedeniyle yüksekten düşebilecek cisimlere karşı vatandaşların dikkatli olması, gerekmedikçe dışarıya çıkmaması konusunda uyarılarda bulundu.

METRUK BİNANIN DUVARI OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ
Etkili olan poyraz fırtınası nedeniyle çatısı olmayan metruk binanın duvarı, park halinde bulunan otomobilin üstüne devrildi. Otomobilin ön camında hasar meydana geldi. Fırtına nedeniyle Fevzipaşa Mahallesi 1 Nolu Büyük Camii Sokak'ta bulunan çatısı olmayan metruk binanın duvarı park halinde bulunan Tahsin Avcı’nın 17 AZZ 545 plakalı otomobilin üzerine devrildi. Devrilme anında ise sokakta kimse olmaması büyük bir facianın önüne geçti. Çevredekiler ise durumu Çanakkale Belediyesi Zabıta ekiplerine bildirdi. Yaşanan durum üzerine olay yerine gelen araç sahibi Tahsin Avcı, aracını bölgeden kaldırdı.

Zabıta ekipleri ise çevrede güvenlik önlemi aldı.
 
Bünyamin Nami Tonka
Nazif Cemhan Şen