Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’nin bir üretim devrimi eşiğine geldiğini belirterek, üreticinin baş tacı yapılması gerektiğini söyledi.
 
Vatan Partisi tarafından Çanakkale’de Üretim Devrimi Kurultayı düzenlendi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılan kurultaya vatandaşlar ilgi gösterdi.  Basın mensuplarına kurultay öncesi açıklamalarda bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Türkiye bir üretim devrimi eşiğine geldi. 1980’lerde kurulan borçlanma ekonomisiyle devam etmesi artık mümkün değil. Böyle gitmez tespiti işçilerimiz, çiftlilerimiz, küçük esnaf, sanayiciler ve büyük sanayicilerimiz arasında ortak bir saptama herkes böyle gitmez diyor, o zaman nasıl gidecek bir Türkiye üretim ekonomisiyle inşa edecek ve üreticiyi baş tacı yapacak” dedi.
Düzenlenen kurultayda Türkiye’nin üretim için yapması gereken adımlar ele alındı. Libya’da meydana gelen olaylar hakkında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek düşündüklerini dile getirdi.
Kurultaya Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Vatan Partisi Çanakkale İl Başkanı Aykutalp Avşar, Biga Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Güray Ergim, Ezine Gıda ve İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok, Ziraat Mühendisi Musa Uzun ve zeytin üreticisi Behçet Soydan ve vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmasını Vatan Partisi Çanakkale İl Başkanı Aykutalp Avşar gerçekleştirdi. Konuşmasında, “Türkiye’miz Batı Asya’da, Mavi Vatanda emperyalizme karşı büyük mücadeleler vermiştir. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı ve son olarak ta Barış  Pınarı Harekatı’yla işgalcilerimizin bölgemizde kurduğu terör örgütünü yerle bir eden ordumuz bütün bu bölgelerde gerek anlamda barışın sağlana bilmesi için yine ayrı iradeyle dimdik ayaktadır. Amerikan güçleri tarafından şehit edilen devrim muhafızları üst birlik komutanları General Kasım Süleymani’yi ve beraberinde yitirilen şehitleri de buradan anmak istiyorum.  ABD’nin bölgede hakimiyet sağlama, Batı Asya’yı işgal etme planı doğrultusunda bizde bölge ülkeleri gibi şehit vermekteyiz. Bu savaş hepimizin savaşıdır. Batı Asya’da ki ülkelerin bağımsızlık savaşıdır. Bu savaşın kazananı kaçınılmaz olarak işgal edilemeyen uluslar olacaktır. Türkiye’miz direnmektedir işgalcilerle birden fazla cephede mücadele yürütmektedir. Ancak bu mücadele tek ayak üzerine inşa edilmemeli emperyalizm ile mücadele ancak güçlü bir ekonomi ile sağlanır. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik bunalımlar bu sebeple göz ardı edilmemelidir. Türkiye dış borçla sıcak para ekonomisiyle düzensiz ithalatla değil, doğrudan üreterek planını inşa etmek zorundadır. Bugün bu gerçeği hepimiz saplıyor ve memleketimize çözümler sunuyoruz. Ekonomide büyük sorunlar var ama mesele sorunlara odaklanmak değil bu sorunlara çözümler üretmekte bu çözümleri hayata geçirme iradesi ile yaşanır. Sorunlara değil çözümlere odaklanıyoruz. Panelimiz değerli konuşmacıları da sadece sorunları değil ürettikleri ve tasarladıkları çözümler ile buradalar. Bu çözümler Çanakkale’miz ve topyekûn Türkiye’mize ışık tutacaktır. Çanakkale zeytiniyle, peyniriyle, domatesi ve birçok alandaki mahsulüyle Türkiye’nin umut sofrasıdır. Sofraları beraber kuracağız” dedi.  

Libya Teskeresini Biz Şartlı Olarak Destekliyoruz
Türkiye ve dünyada ki son gelişmeleri değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,“Libya teskeresini biz şartlı olarak destekliyoruz. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de çok önemli menfaattarı var. Doğal gaz ve diğer enerji kaynakları var. Mavi vatanımızı savunmak, korumak için Libya ile yaptığımız anlaşma son derece önemlidir. O anlaşmanın güvenliği açısından Libya’nın meşru hükümetinin ayakta kalması da Türkiye için hayati önemlidir. Zaten Aftar’ı Amerika destekliyor. Türkiye’nin yeri konumu orada belli fakat bizim oraya bir güç yığmamız lazım. Uluslararası ittifak birikimimizi Libya’da değerlendirmemiz lazım. Diğer kıyıdaş ülkelerle Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi Mısır ve Suriye ile ilişkilerimizi o açıdan değerlendirmek lazım. Kıyıdaş ülkelerle münhasır bölge anlaşmaları, ekonomik bölge anlaşmaları yapmak lazım. Rusya’nın da Doğu Akdeniz’de Amerika’nın tehditlerine karşı ciddi menfaatleri var. Onu da Doğu Akdeniz’de ki ittifak birlikleri içinde değerlendirmek lazım.  Amerika’nın yaptığı terör yani suikast, cinayet adam öldürmek önemli bir devletin çok önemli bir liderine şehit ettiler. Bizim de şehidimiz çünkü Amerikan emperyalizmine karşı mücadelede, bölgemizi teröre karşı mücadelede DEHAŞ’a karşı mücadelede kahramanlıkları olan değerli bir komutandı Kasım Süleymeni, onun için ve bizim güvenliğimiz içinde mücadele etti. Bu cinayet bu suikast aynı zamanda Türkiye’yi de hedef alıyor. Amerika zaten İsrail ile bizi tehdit eden ülkeler. Burada da çok ciddi tehlikeli gelişmeler gözüküyor. O bakımdan Türkiye’nin bölge ülkeleriyle Karadeniz’den Umman Denizi’ne kadar bu ittifak potansiyelini değerlendirmesi lazım. Libya ve İran olayında bunlar birbirinden kopuk olaylar değil. Tek bir cephe gözüküyor. Karadeniz, Ege, Akdeniz, Suriye’nin kuzeyi Irak’ın kuzeyi Umman denizine kadar tek bir cephe olarak ele almamız lazım. Yoksa kopuk bir şekilde burada ki paçalarda birbirine uyumayan tavırlar almak bir çözüm değil bir strateji kurması lazım. Vatan Partisi tabi ki kurdu. Karadeniz’den Umman Denizi’ne kadar Rusya, İran, Suriye’si, Türkiye’si hatta Mısır’a kadar beraberlikler oluşturmamız bu bölgenin barışı bakımından, güvenliği bakımından önemli hayati önem dedik. İran Devleti’ne İran Milletine buradan baş sağlığı dileklerimi belirtiyorum. Aynı zamanda acılarını yürekten paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Üretelim Ve Türkiye’yi Bu Çıkmazdan Çıkaralım
Konuşmanına devam eden Genel Başkan Perinçeki, “Bugün ‘Üretim Devrimi Kurultayı’ Çanakkale’de yapıyoruz. Türkiye bir üretim devrimi eşiğine geldi. 1980’lerde kurulan borçlanma ekonomisiyle devam etmesi artık mümkün değil. Böyle gitmez tespiti işçilerimiz, çiftlilerimiz, küçük esnaf, sanayiciler ve büyük sanayicilerimiz arasında ortak bir saptama böyle gitmez diyor herkes, o zaman nasıl gidecek bir Türkiye üretim ekonomisiyle inşa edecek ve üreticiyi baş tacı yapacak. Ekmek teknesini koruyacak ve geliştirecek. Elinde ki bütün emek gücünü seferber edecek. İstihdam yapacak, yatırıma ayırmak için tasarrufunu büyütecek, tasarruf oranını yüzde 25 oranına çıkaracak. Bunları yatıracak ki çalışalım, üretelim ve Türkiye’yi bu çıkmazdan çıkaralım” dedi.

Damla Şener Okdaş