Türkiye Görme Engelliler Spor federasyonu 2019 faaliyet programında yer alan ve 21 - 28 Aralık tarihlerinde Antalya Kemer'de düzenlenen görme engelliler B2B3 Futsal 2. Lig ikinci devre müsabakalarında 1915 Çanakkale Spor Kulübü Görme Engelliler Futsal takımı şampiyon olarak 1. Lige çıktı.
 
1.Lige çıkan her iki kulüp başkanının bayan olması dikkatlerden kaçmadı. 1915 Çanakkale Spor Kulübü’nün Başkanı Nuray IŞIK Telli ve Ankara Aktif Gençler Spor Kulübünün Başkanı Zeynep Melek ile Futsala kadın eli değdi ve takımlar birinci lige çıkmayı başardı. Antalya Kemer Bahri Tanrıkulu spor salonunda düzenlenen ödül töreninde ligde yer alan ilk üç takıma kupa sporcularına madalya verildi. 1915 Çanakkale Spor Kulübüne Kupa Sporcuları İsa Akten, Beycan Kaya, R. Gökhan Biçer, Berkay Ünal, Cüneyt Önder, Ersin Dağlı, Selçuk Kozak, Abdullah Taş, Sabri Pehlivan, Halim Şahin, Kaleciler Alperen Bay, Mehmet Güler, Hakan Öztürk ile antrenör Akif Telli ve Kulüp Başkanı Nuray Işık Telli‘ye madalyaları takdim edildi. Takım adına kupayı o gün doğum günü de olması nedeni ile Sabri Pehlivan arkadaşları ile birlikte aldı. 1915 Çanakkale Spor Kulübü Görme Engelliler Futsal takımı, 2020 yılında GESF Futsal 1. Liğde mücadele edecek.
 
Futsal 2. Lig 1. Devre müsabakalarında 15 puan ile tamamlayan 1915 Çanakkale Spor Kulübü Görme Engelliler Futsal takımı, 2. Devre müsabakalarını 36 puan ile tamamladı. Akif Telli’nin antrenörlüğünü yaptığı takım, 2. devrede namağlup olarak maçlarını tamamlayarak şampiyon oldu. Kulüp Başkanı Nuray Işık Telli şampiyonluk kupası tüm Çanakkale’ye armağan ettiklerini belirterek, “Bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Çanakkale Valisi Orhan Tavlı , Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Mermer, Müdür Yardımcısı Harun Hazır beye desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi