Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi genel kurul toplantısı Kent Konseyi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Çanakkale Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeliği bulunan temsilcilerin katılımlarıyla gerçekleşen genel kurul toplantısında Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Uluşal tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi ve faaliyet raporu sunuldu.

Uluşal, “Kadın Meclisi çatısı altında kadınların, karar alma süreçlerine ve kent yaşamının her alanında etkin katılımlarını sağlamak üzere oluşmuştur. Her kurum ve kuruluşun temsilcilerinden çoğul bir dayanışma ruhu yaratarak, ortaklık bilinci içerisinde birlikte çalışmaktadır. Kurumsal ve bireysel sosyal sorumluluk anlayışının gelişmesi, kendi ve kent sorunlarını sahiplenerek çözüm önerilerini sunması, kadınlarla ilgili kararların alınması ve uygulanması süreçlerinde kamuoyu oluşturulması ve kadınlara karşı yapılan her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı güç birliği yapılması içindir. Kadın Meclisini; “Örgütlü ve örgütsüz tüm kadınları sosyal sorumluluk, yerellik, gönüllülük, katılımcılık anlayışı içerisinde, ortaklık şemsiyesi altında buluşturan bir meclistir” dedi.

Kadın Meclisi seçim divanı oluşturuldu. Yapılan Seçim sonrasında Sevgi Uluşal, Leyla Enli Gürel, Canan Can, Emel Öçal, Nurhayat Çevik, Didem Gündoğan, Nursen İnan asil üyeliğe seçilirken, Pervin Yörükoğlu, İmran Karabacak, Hamide Özen, Sevil Hoşgör, Nurten Ezer, Saniye Engin yedek listede yer aldı. Sevgi Uluşal, Genel Kurul katılımcılarına demokrasi ve katılımcılık adına göstermiş oldukları destek için teşekkür etti.
 


Kaynak: Haber Merkezi