Çanakkale’nin tanınmış simalarından Marka Vekili Murat Pişkin Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevine atandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Türk Patent ve Marka Kurumu siciline 1245 sicil no ile kayıtlı Marka Vekili Murat Pişkin ;  İşletme fakültesinden mezunu oldu. Pişkin aynı zamanda Adalet Yüksekokulu okudu. Daha sonra yurtdışında Kuzey Makedonya’da  Hukuk eğitimi alarak iyi derece ile mezun oldu. Ankara TOBB birliği sektör Meclis üyesi oldu. Marka Vekili Murat Pişkin, son olarak ise Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevine atandı.
Üniversite’de İktisadi İdari bilimler Fakültesi,  İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik, Hukuk, Mimarlık ve İletişim Fakültesi gibi birçok bölüm bulunuyor. Aynı zamanda üniversitede İngilizce eğitim veriliyor. Uluslararası Balkan Üniversitesi’nde 20 farklı ülkeden öğrenci bulunuyor. Üniversite Rektörlüğü görevini ise Hacı Bayram Veli Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem yürütüyor.
 
BİR ELMANIN YARISI ANADOLU İSE DİĞER YARISI BALKANLARDIR
Yeni görevi hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Rektör Danışmanı Murat Pişkin, “Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin 2006 yılında Kuzey Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te Türkiye’nin desteği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle kuruldu. Üsküp’ün bizim medeniyet ve kültürümüz açısından çok önemli bir şehir. Balkan Üniversitesi’nin Anadolu ile Balkanlar arasında köprü kuracak. Türkiye’nin destekleriyle kurulan ve Üsküp’te bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin YÖK’te denkliğinin bulunuyor. Aynı zamanda ÖSYM tercih kılavuzunda yer alıyor. Kuzey Makedonya’da birçok Türk yaşıyor. Bir elmanın yarısı Anadolu ise diğer yarısı Balkanlardır” dedi.

ANADOLU’DAN BALKANLARA
Üsküp’ün uzun yıllar Osmanlı toprakları içinde yer aldığını belirten rektör danışmanı Murat Pişkin , “Üsküp Yahya Kemal’in, Mehmet Akif Ersoy’un, Şemsettin Sami’nin çıktığı topraklardır. Müslüman Türkler medeniyetlerini Buhara’dan doğurdular. Buhara’dan Anadolu’ya, Anadolu’dan da Balkanlara getirdiler. Ahmet Yeseviler, Hacı Bektaşiler ve Yunus Emreler nasıl Anadolu’nun mayasını tutturdularsa Balkanlarda da sarı Saltuklular ve Gülbabalar orasının mayasını tutturdu. Bu yüzden İstanbul, Bursa, Erzurum bizim için neyse Üsküp’ te bizim için odur” dedi.
 
ANADOLU İLE BALKANLAR ARASINDAKİ KÖPRÜYÜ KURACAK
Öte yandan Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin YÖK’te denkliği olduğunu belirten Pişkin, üniversitenin ÖSYM tercih kılavuzunda da yer aldığını söyledi. Aynı zamanda İstanbul’daki Üniversitelerin hocalarının da Balkan Üniversite de eğitim verdiğini belirten Pişkin, Anadolu ile Balkanlar arasındaki köprüyü Uluslararası Balkan üniversitesinin kuracağını belirtti.

Muzaffer Cirtel