Bir önceki dönemden kalan ve daha sonra yeni borçların eklemesi ile adeta borç batağına giren Bayramiç Belediyesi’ne hacizler peş peşe geliyor. Hacizler nedeniyle belediye, 10 arsa ve 1 makam aracını satışa çıkartırken, 1 işyerini de kiraya verecek. Satışlar ve kiralama 9 Ocak’ta ihaleye çıkıyor.
 
Türkiye genelinde yanlış yönetim, rant, plansız harcama ve yatırım nedeniyle belediyelerin borçlar almış başını gidiyor. Borç batağından olan yerlerden biri de CHP’li Bayramiç Belediyesi. Bayramiç Belediyesi’nin önceki dönem başkanlığını yapan Sadettin Arslan döneminden belediyeye yüklü bir borç kaldı. Yeni başkan da para olmadığı için bu borçları ödeyemeyince icralar peş peşe geldi. Belediye tarafından özel bir firmadan kiralanan iki yol süpürme ile bir çöp konteyneri için de ödenmesi gereken 1 milyon 406 bin 429 lira borç nedeniyle icralık oldu.
 
MAKAM ARACI SATIŞA ÇIKARTILDI
Borçları ödemek için de Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, çareyi belediye mallarını satmakta buldu. Satış izni ilk önce belediye meclisinden çıktı. Borç yükünü hafifletmek amacıyla Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, belediye meclisinden onay alarak makam aracını satışa çıkardı. 2016 Model aracın satılması durumunda gelecek parayla borçların bir kısmı ödeneceği belirtildi.
 
10 ARSA DA SATIŞA ÇIKTI
İlk olarak makam aracını satışa çıkartan belediye daha sonra arsaları da satışa çıkarttığı öğrenildi. Belediyenin satışa çıkardığı malların listesi resmi ilan olarak gazetelerde yayınlandı. Camicedit mahallesindeki Batak mevkiinde bulunan belediyeye ait 10 arsa satılacak. 9 Ocak’ta ihaleye çıkacak olan arsalar 200 ile 400 metrekare arasında değişiyor. Belediye buna ek olarak yine aynı mahallede bulunan yaş sebze ve meyve halini de kiraya veriyor.

Bünyamin Nami Tonka