7 yıl önce aile dostları tarafından cinsel istismara uğrayan 13 yaşındaki ikiz kız kardeşler pedagog ve psikologlar eşliğinde alınan ifadeleri ile en yakınlarının kendilerini taciz ettiği ortaya çıktı. 13 yaşındaki ikiz kız kardeşlerin davası önceki gün Çanakkale Adliyesinde görüldü. Çocukların başka şehirde yaşamaları nedeni ile beyanlarının mahkemeye ulaşmaması sonucu tutuksuz yargılanan şahıs serbest kalırken, dava 25 Mart’a ertelendi.
7 yıl önce iki kız kardeşe cinsel istismara bulunan şahsın ilk davası dün Çanakkale Adliyesinde görüldü. Çocuklar ergenlik dönemlerinde yaşadıkları travmalar sonucu durumu ailelerine anlattı. Ailenin şahıstan şikayetçi olması nedeni ile dün görülen davada UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği de destek için dava öncesi adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. İl Koordinatörü Şehpal Ovalı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı,  “UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği olarak, Türkiye çapında tüm çocuklar için seferber olduk. Çanakkale’de görülecek olan bu dava 7 yıl önce en güvendikleri, ailecek görüştükleri, aile dostu dedikleri kişi tarafından istismara uğramış iki kız kardeşin yıllar sonra içlerinde yaşadıkları travmanın açığa çıkması ile bu istismar olayı ortaya çıkmıştır. Psikolog ve pedagoglar ile birlikte alınan ifadelerde çocukların yıllardır içlerinde yaşadıkları bu olayı sakladıkları, baskıladıkları anlaşılmıştır. Bu yüzdendir ki çocuklarımızın konuşması çok önemlidir. ‘Çocuklar susar, çocuklar konuşmaz’ demeyeceğiz. Çocuklar konuşacak, susmayacak. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün çocuklar kendilerine yapılan yanlışlara dur diyecekler. Yıllar sonra bile olsa yapılan yanlış dur diyen bu çocukların sonuna kadar yanında olacağız. Sivil toplum kuruluşları olarak, yaşanan bu olaylar karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir” dedi.

“Çocuklarımızın Her Zaman Yanındayız”
Ovalı konuşmasının devamında dernek tarafından yapılan çalışmalara da değinerek, her zaman çocukların yanında olduklarını belirtti. Ovalı “Bizler çocukların korunması, mutlu bir yaşam sürmeleri ve yine tüm haklarını kullanabilmeleri için başlatmış olduğumuz bu mücadelede amacımız doğrultusunda hızla büyüyen, doğru adımlarla destekleyen, kalbi çocuklar için atan, farkındalık yaratan, eğitimler düzenleyen, rehabilite çalışmaları ile topluma destek veren büyük bir aileyiz. Yaptığımız tüm açıklama ve eylemlerimiz ile ilk hedefimiz toplumda farkındalık yaratmaktır. Yaşanan istismar olayları her geçen gün artmaktadır. Bu korkunç tablo karşısında tüm sivil toplum kuruluşları, alanında uzman akademisyenler, devletin ilgili kuruluşları ve tüm siyasilerimizin omuz omuza birlikte mücadele vermesi gerekmektedir. Bizler bu nedenle ivedilikle çalışmalara başlanması gerektiğini her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz. Bugün biz yapılan ihbar sonrası belki de en güveneceği kişi tarafından istismara uğramış çocuklarımızın yanındayız. Şu an tutukluluk hali bulunmayan şahısa karşı annemiz ile birlikte bir mücadele vermekteyiz. Bu çocuklar kendilerine yapılana dur dedi ve bizden yardım istedi. Biz UCİM olarak şahsın en ağır cezayı alması, çocukların bundan sonraki hayatlarını daha güvenli yaşamaları için mücadelelerinde destek olacağız” dedi.

Tutuksuz Yargılandı
Yapılan konuşmaların ardından UCİM Temsilcileri görülen davaya katıldılar. Çocukların başka şehirde yaşamaları nedeni ile beyanlarının mahkemeye ulaşmaması sonucu dava 25 Mart’a ertelenerek şahıs tutuksuz yargılandı.
 
Cuma Deren