Çanakkale’ye kendi alanında birçok yenilik katacak olan Turunç Pide Salonu açıldı. İşletmenin ayrıca kendine has ürünleri de bulunuyor.

Pide ve pide çeşitleri, peynir çeşitleri, kıymanın çeşitleri, kuşbaşı, kiremitte köfte, tavuk, mantar güveci müşterilerine birçok seçenek sunuyor. Aydın yöresine ait birçok lezzeti Çanakkalelilere sunmak için hizmete başlayan Turunç Pide Salonu sahibi Özcan Kocaman, “Genelde Türk toplumunda yemeğin üzerine tatlı yenir. Bizimde sunduğumuz, kendimize has,yöresel olarak Aydın yöresine ait olan tahinli pidemiz var. Onu da herkese tavsiye ediyorum. Tadına bakan müşterilerimizden dönüş çok olumlu” ifadelerini kullandı.
 
SAĞLIKLI VE KALİTELİ ÜRÜNLERİ TERCİH EDİYORUZ
Daha önce Nazilli’de catering firması işleten Özcan Kocaman, “Sektöre yabancı değiliz. Çanakkale’de de gıda sektöründe çalışmalarımız olacak. Bu yüzden çok yabancı olmadığımız bir sektör. Sadece ana politikamız, çizgimiz kendi yemediğimizi müşterimize sunmuyoruz. Ürün seçerken, sunumda, kullandığımız ürünlerin kalitesi bunlarda seçici olmamızın sebebi bu. Şirketimize yaptığımız alışverişi kendi evimize alıyormuş gibi gerçekleştiriyoruz. Sağlıklı ve kaliteli ürünleri tercih ediyoruz. Dükkanımızda birçok çeşit bulunmaktadır. Pide ve pide çeşitleri, peynir çeşitleri, kıymanın çeşitleri, kuşbaşı, kiremitte köfte, tavuk, mantar güvecimiz gibi birçok ürünü müşterilerimize sunuyoruz. Aynı zamanda Çanakkale’nin hiç bilmediği tahinli pidemiz var. Genelde Türk toplumunda yemeğin üzerine tatlı yenir. Bizimde sunduğumuz, kendimize has,yöresel olarak Aydın yöresine ait olan tahinli pidemiz var. Onu da herkese tavsiye ediyorum. Tadına bakan müşterilerimizden dönüş çok olumlu. Bu pideleri diğerlerinden ayırın özellikler var. Öncelikle hamurun kalitesi, bunun yanında içindeki malzemenin kalitesi ve gramajının bolluğu. Pidenin yanında salata veriyoruz. Bu diğer restoranlarda ücretli olarak sunuluyor. Biz ise müşterilerimize ücretsiz veriyoruz. Onun dışında fırında güveçte pişirdiğimiz soğan, domates, biberi ikram ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÇANAKKALE’NİN KÜLTÜREL VE DOĞAL ZENGİNLİKLERİ BİZİ CEZP ETTİ
Kocaman, Çanakkale’yi çok sevdikleri için buraya yatırım yaptıklarını söyleyerek,Kızım burada okudu. Bu sırada Çanakkale’ye gelip gittik. Bunun sonucunda da Çanakkale çok hoşumuza gitti. Çanakkale’nin kültürel ve doğal zenginlikleri bizi cezp etti. Sosyal yaşam çok iyi. Biz yaşanılabilir bir yer olarak gördüğümüz için buraya yerleşmeye karar verdik. Yatırımımızı da buraya yaptık. Çanakkale’ye bizimde bir katkımız olsun istedik. Bu niyetle geldik. İnsanlar özel harcamalarını kısıtlayabilir. Ama olmazsa olmaz bir şeyimiz var. İnsan olduğumuz için temel ihtiyacımız yemek. Yemeği yemek zorundayız. Gıda sektörü işini düzgün, kaliteli yaptığın zaman hiçbir zaman bitmez. Türkiye’de bütün sektörlerde sıkıntı var. Gıda sektöründe de var. Ama gıda sektörü tüketmek zorunda olduğumuz bir sektör. Yaşamak için yemek zorundayız.  Şubeleşme gibi bir amacımız yok. Amacımız açtığımız mekanda insanları mutlu ve memnun etmek. İhtiyaç halinde ise şubeleşmeyi düşünürüz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Kuzey