İki kız kardeşe 6-7 yıl önce yapılan istismarla ilgili açılan davanın öncesi konuşan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği İl Temsilcisi Şehpal Ovalı, “Çocuklar susar, çocuklar konuşmaz demeyeceğiz. Çocuklar konuşacak, susmayacak. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün çocuklar kendilerine yapılan yanlışlara dur diyecekler. Yıllar sonra bile olsa yapılan yanlışa ‘dur’ diyen bu çocukların sonuna kadar yanında olacağız” dedi.

Çanakkale Adliye Sarayı’nda geçtiğimiz gün iddiaya göre 6-7 yaşlarında yakını tarafından istismara uğran iki kız kardeşin ilk duruşması görüldü. İstismar ise yaklaşık 6-7 yıl aradan sonra 13-14 yaşlarında iki kız kardeşin sinir krizi geçirmesiyle ortaya çıkıyor. Çocuk istismarıyla mücadele ile savaşan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği dava öncesinde açıklamalarda bulundu. Açıklamayı Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği İl Temsilcisi Şehpal Ovalı, gerçekleştirdi.

YAPILAN YANLIŞA ‘DUR’ DİYEN BU ÇOCUKLARIN SONUNA KADAR YANINDA OLACAĞIZ
Adliye binası önünde açıklama yapan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği İl Temsilcisi Şehpal Ovalı, “Türkiye çapında tüm çocuklar için seferber olduk. Bugün Çanakkale’de görülecek bu dava 7 yıl önce en güvendikleri, ailecek görüştükleri, aile  dostu dedikleri kişi tarafından istismara uğramış, iki kız kardeşin yıllar sonra içlerinde yaşadıkları travmanın açığa çıkmasıyla  bu istismar olayı ortaya çıkmıştır. Psikolog ve pedagoglar eşliğinde alınan ifadelerde çocukların yıllardır işlerinde yaşadıkları bu acı olayı sakladıkları, baskıladıkları anlaşılmıştır. Bu yüzdendir ki çocuklarımızın konuşması çok önemlidir. Çocuklar susar, çocuklar konuşmaz demeyeceğiz. Çocuklar konuşacak, susmayacak. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki bütün çocuklar kendilerine yapılan yanlışlara dur diyecekler. Yıllar sonra bile olsa yapılan yanlışa ‘dur’ diyen bu çocukların sonuna kadar yanında olacağız. Sivil Toplum Kuruluşları olarak yaşanan bu olaylar karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir. Bizler çocukların korunması, mutlu bir yaşam sürmeleri ve yine tüm haklarını kullanabilmeleri için başlatmış olduğumuz bu mücadelede amacımız doğrultusunda hızla büyüyen, doğru adımlarla destekleyen, kalbi çocuklar için atan, farkındalık yaratan, eğitimler düzenleyen, rehabilite çalışmalarıyla topluma destek veren büyük bir aileyiz” ifadelerini kullandı.

HAYATLARINI DAHA GÜVENLİ YAŞAMALARI İÇİN MÜCADELELERİNDE DESTEK OLACAĞIZ
Şehpal Ovalı yapılan tüm açıklamaların ve eylerin farkındalık yaratmak olduğunu söyleyerek, “Yaşanan istismar olayları her geçen gün artmaktadır. Bu korkunç tablo karşısında  tüm Sivil Toplum Kuruluşları, alanında uzman akademisyenler, devletin ilgili kuruluşları ve tüm siyasilerimizin omuz omuza, birlikte mücadele vermesi gerekmektedir. Bizler bu nedenle ivedilikle çalışmalara başlanması gerektiğini her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz. Bugün bize yapılan ihbar sonrası en güveneceği kişi tarafından istismara uğramış çocuklarımızın yanındayız. Şuan tutukluluk hali bulunmayan şahısa karşı annemizle birlikte bir mücadele vermekteyiz. Bu çocukların kendilerine yapılanana ‘dur’ dedi. Bizlerden yardım istediler. Biz UCİM olarak şahsın en ağır ceza alması, çocukların bundan sonraki hayatlarını daha güvenli yaşamaları için mücadelelerinde destek olacağız. Bu mücadelede bize desteklerini esirgemeyen tüm siyasi partilere, tüm STK’lara, güvenliğimizden sorumlu emniyet mensuplarına, tüm basın mensuplarına sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu mücadele ülkemizin her yerinde, tüm çocukları koruyana kadar devam edecek. Onlara daha güzel bir gelecek verebilmek için UCİM hep yanlarında olacak. Çocuklarımızın ve ailelerinin yaşanılan bu süreçlerde desteğimize ihtiyacı olduğunu hatırlatıyor ve herkesin bu mücadelede yer almaya ve destek vermeye davet ediyoruz.  Bizler diyoruz ki; ‘istismar felakettir. Çocuk susmayacak, UCİM hiç susmayacak, Türkiye hiç susmayacak’ ifadelerini kullandı.
 
Arzu Baladur