Hak-İş Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz, sendikaların görevinin başkanların değil işçinin haklarının savunmak olduğu belirterek, isim vermeden Genel İş Çanakkale Şubesi ile Tüm-Bel Sen Çanakkale Şubesi’ni eleştirdi. Maden firmasından atılan işçilerin yanında olduğunu belirten Hak-İş, Çanakkale Belediyesi’nde işçilerin yatırılmayan tediye ve ikramiyelerinin hakkını arama yerine başkana destek açılması yapan sendikaları asil görevlerine dönmelerini istedi.
 
 
Çanakkale ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Kirazlı’daki altın madeni firmasına yönelik Çanakkale Belediyesi’nin desteği ile başlayan eylemler aylarca devam etti. Eylemlerin sonunda firmanın ruhsatı yetkili bakanlık tarafından imzalanmayınca çalışmalar durdu. Çalışmaların durması ile firma da 300 civarında işçinin işine son vermek zorunda kaldı. Kış ortasında işsiz kalan çoğu çevre köylerde ikamet eden işçiler, Çanakkale Belediyesi’nin kendilerini işe almasını istemişti. Sosyal medyada da bu yönde birçok talep geldi.
Kamuoyundan gelen bu talebe, işçilerin işsiz kalmasında katkısı olan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, olumsuz cevap vermişti. Bu konuda sosyal medyada birçok yorum yer aldı.
 
SENDİKALARA TEPKİ GÖSTERDİ İŞÇİNİN YANINDA YER ALDI
 
Bu yorumlardan sonra DİSK/Genel İş Çanakkale Şubesi ile Tüm-Bel Sen Çanakkale Şubesi yönetimleri işçi yerine Başkan Gökhan’a destek vermişti. Bu desteği eleştiren Hak-İş Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz, sendikaların asli görevinin işçinin hakkını savunmak olduğunu söyledi
 
Başkan Yılmaz geçtiğimiz günlerde maden firmasından 300 civarında işçinin işten çıkarılmasının üzüntü verici olduğunu dile getirerek, işten çıkarılan emekçilerin her zaman yanında olduklarını ifade etti. Belediyede işçilerin haklarının ödenmediğini de hatırlatan Yılmaz, açıklama yapan sendikaların asıl bu hakların peşine düşmesi gerektiğini vurgulayarak, “Asli görevi işçinin hakkını aramak olan bir sendikanın, işten çıkarılan işçilerin hakkını korumak için değil de yöneticileri savunmak için basın açıklaması yapması emek mücadelesi veren bizleri derinden üzmüştür” dedi.
 
İl Başkanı Vedat Yılmaz, Hak-İş Konfederasyonu olarak her zaman emekçinin yanında olduklarını belirterek şu değerlendirmede bulundu; “Geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yapan işçi sendikasına sormak istiyorum Bayramiç Belediyesi ve Çan Belediyesin inde içinde bulunduğu CHP’li Belediye Başkanları tarafından binlerce işçi arkadaşımız suçsuz yere işlerinden çıkartılırken neden sessiz kaldınız. PKK’nın orman yangınlarını sahiplenmesinden sonraki süreçte neden kafanızı kuma sokup ölü taklidi yaptınız. Bolu Belediyesinde yerel seçim sonrasında CHP’li belediye başkanı tarafından işten çıkarılan işçiler için Hak-İş olarak 90 gün mücadele sonrasında Bolu’dan Ankara CHP Genel Merkezine yürüyüş düzenledik. İşten çıkarılan işçilerimiz için her platformda her yerde mücadelemizi verdik. İşten çıkarılan işçilerin yanında olmayan ve asli görevini yerine getirmeyen bu sendika örgütlü oldukları Çanakkale Belediyesinde işçilerin yatırılmayan tediye ve ikramiyeleri hakkında neden sessiz kalmaktadır? Çanakkale Belediyesinde işçilerin hakkını aramayan bu sendikanın aramadığı hakkı Anadolu’nun sendikal reformunu yapan Hak-İş Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanlığı olarak bizler vermeye hazırız. Hak-İş Konfederasyon Başkanımız Mahmut Arslan’ın dediği gibi ‘Ömür Aziz değil Emek Aziz’ düsturuyla hak ve emek mücadelemize devam edeceğiz”


Kaynak: Haber Merkezi