Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan her seferinde Çanakkale’de yaşam kalitesinden ve avantajlarından bahsederken, suyu yaklaşık 3 kat daha pahalı satıldığı ortaya çıktı. AK Parti eski il başkanı Gültekin Yıldız, Bayramiç ilçesi ile Çanakkale merkez arasındaki su farkını ortaya koyarak, “Çanakkale'de yaşamanın farkı fiyatı” yorumunda bulundu.
 
Çanakkale, Türkiye’nin en güzel kentlerinden biri. Yaşanabilir kentler sıralamasında da en üst sıralarda. Sanayinin gelişmediği kentte daha çok öğrenci ve emekliler yaşıyor. Bu yüzden hane halkının maddi geliri ise alt seviyelerde. Bu etkenlere rağmen Çanakkale Belediyesi tarafından suyun vatandaşlara kat kat daha pahalı sattığı ortaya çıktı. CHP’li belediyenin olduğu Bayramiç ilçesinde suyun tonu 2.34 TL’den satılırken bir diğer CHP’li Çanakkale Belediyesi ise tonunu yaklaşık 3 kat daha fazla 6 TL’den satıyor. Sosyal medyaya yansıyan faturalarda Bayramiç Belediyesi’nde 9 ton su karşılığında 21 TL fatura çıkarken, Çanakkale Belediyesi’nde 10 ton suya 60 TL gibi kat kat fazla faturalandırılmış.
 
ÇANAKKALE’DE YAŞAMANIN FARKI
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da her seferinde burada yaşamanın güzelliklerinde bahsettiği biliniyor. Bu güzelliklere belediyenin ortaya koyduğu ulaşım ve su fiyatları ise tepki çekiyor. Birçok kişi tarafından paylaşılarak tepki gösterilen iki fatura arasındaki farkı AK Parti Çanakkale eski il başkanı Avukat Gültekin Yıldız da paylaştı. Yıldız, “Çanakkale'de yaşamanın farkı fiyatı.” cümleleri ile isim vermeden Çanakkale Belediyesi’ni eleştirdi.
 
Mehmet Kuzey