Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Konferans Dizisi kapsamında şair Yavuz Bülent Bakiler ’in katılımıyla ‘Tarih Kültür ve Edebiyat’ konulu konferans düzenlendi.
 
Trio Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta ilk olarak Şair Yavuz Bülent Bakiler’in öz geçmişi okundu. Tarih, Kültür ve Medeniyet isimli konferans gerçekleşti. Konferans ardından şair Yavuz Bülent Bakiler’e hediye taktimindi bulunuldu. Düzenlenen programa Çanakkale Vali Yardımcısı Celal Ateşoğlu, şair Yavuz Bülent Bakiler, öğretim üyesi ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Prof. Dr. Sedat Murat, “Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu kültür ve sanat insanlarından birsini hocam olan Prof. Dr. Sabahattin Zaim vefatının 12. Yılında bizzat ben anlatmıştım. Bugün kültür, tarih ve çok önemli bir isime burada ağırlamaktan ne kadar bahtiyarlık duyduğumu sizlere ifade etmek isterim. Esaslı ve leziz bir sohbete şahit olacağız. Tarihimizi kültürümüzü değerlerimizi bilmezsek, millet olma özelliğimizi çok kısa bir zamanda kaybederiz. Tarihte çok önemli bir yere sahip olan çok önemli bir milletin torunuyuz. Çok değerli Türkiye’de kalemiyle hem de insanlığıyla bu anlamda öncü olan yavuz Bülent Bakiler ile bir aradayız” dedi.
Açılış konuşmasının ardından şair Yavuz Bülent Bakiler konferans verdi. Programın ardından protokol üyeleri birlikte fotoğraf çekildi.

Damla Şener Okdaş