Ziyarette AK Parti ve CHP İl Başkanları teröre karşı mücadele etmek için birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. AK Parti’den CHP’ye geçmiş olsun ziyareti CHP Çanakkale İl başkanlığı binasında gerçekleşen ziyarette AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, Çanakkale Belediye Meclisi üyesi AK Parti Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömercoğlu ve partililer ile CHP İl Başkanı Nejat Önder ve yönetimine Artvin’in Şavşat ilçesinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı sonrası geçmiş olsun dileklerini iletip, çiçek takdim etti.

AK Parti İl başkanı Yeşim Kadarağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının ardından CHP il yönetimine geçmiş olsun dileklerinde bulunmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Karadağ, “Bildiğiniz üzere geçen hafta Perşembe günü Artvin’de Ana Muhalefet Partisi lideri Sayın Kemal Kılçdaroğlu’na bir saldırı girişiminde bulunuldu. Biz bugüN burada hem bu saldırıyı kınamak, hem de geçmiş olsun dileklerini iletmek için CHP Çanakkale İl teşkilatına bu dilekleri adına bugün buradayız. Önemli süreçler atlattık. Ülkenin her döneminde muhalefet ve iktidar partileri birlik olduğu zaman bu tarz girişimler ve saldırılar yaşanmıştır. Son günlerde yaşadığımız terör saldırılarına karşı tüm Türkiye’de gösterilen birlik ve beraberlik ruhu dış güçlerin harekete geçip bu tarz saldırılara yöneltmiştir. Biz bu tarz saldırıları asla ve asla olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu ülke, bu vatan, bu bayrak hepimizin. İktidar yada muhalefet partisi olsun bu tür saldırıları kabul etmiyoruz. Buradan Sayın Kılıçdaroğluna geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Terör’ün hiç birini kabul etmediklerini de belirten Yeşim Karadağ, IŞİD, PKK ve FETÖ’nün ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak istediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Nerelerden emir alıyorsalar, bunu bizim vatanımız üzerinde uygulamak istedikleri için hiç birini kabul etmiyoruz. Ve hepsini buradan lanetliyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberlik ruhu ile aldığı bu kararda terörü yok etme, terörün kökünü kazıma kararında da yine birliğimizin ve beraberliğimiz bozulmamasını diliyorum” CHP İl Başkanı Nejat Önder, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası laik demokratik cumhuriyete sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarının partiler olduğunu da hatırlatan Başkan Nejat Önder sözlerine şöyle devam etti: “Kimin yüzde 50 ile kimin yüzde 60’la iktidara geleceğinden öte, birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkemizin içinde bulunduğu kaostan nasıl kurtuluruz noktasında iktidar partisiyle, muhalefet partisiyle hepimizin yan yana gelmemizden geçiyor. Vatandaşlarımızın iç barışını huzurunu sağlamak bizi yönetenlerin elinde. Bizler bir an evvel bunun sağlanması için Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da açık çek vererek hükümete terörün bitirilmesi ve kurutulması adına her türlü yardıma hazırız dediğinden yola çıkarak bizler de Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi il örgütü olarak terörün sonlandırılması ve bataklığın kurutulması adına her türlü desteği vereceğimizi buradan taahhüt ediyoruz”
Mustafa SUİÇMEZ


Kaynak: Haber Merkezi