Kim kimin adayı ?
 
Kongre sürecine giren CHP’de kulisler hareketlendi. Kasetlerin havada uçuştuğu bir önceki seçim daha hafızalarda silinmezken yeni seçim süreci de başladı. Kulisler hareketlenirken dengeler de bu seçimde çok değişeceğe benziyor. Peki hangi grup kimi destekleyecek, kaç aday çıkacak?
 
AK Parti ve CHP’de delege seçimleri devam ediyor. Bilindiği gibi delegeler çok önemli başkan seçiminde. Delege seçimleri ile beraber partilerde hareketlilik de başladı. AK Parti’nin il başkanı yeni atandı. Kongreye de bu isimle girilmesi bekleniyor. Asıl merak edilen ise CHP. Son yıllarda CHP’de merkez ilçe ve il başkanlarının seçimi çok çekişmeli geçiyor.
CHP’nin Çanakkale’de en hareketli seçimi kuşkusuz geçen merkez ilçe ve il başkanları seçimi oldu. Partide aylarca hareketlilik devam etti. Rüşvet iddiaları, kasetler havada üşüştü. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ekibi ile Gökhan’a karşı muhalefet ayrı ayrı çalışma yaptı. Çalışmalar sırasında bir sürü iddia da ortaya atıldı. Bu yüzden çekişmeli geçti. Bu çekişmeli sürecin sonunda kazanan Başkan Gökhan oldu. Gökhan’ın desteklediği CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık seçildi.
 
İKİ GRUP VAR
Bu seçimin üzerinde çok zaman geçti. Geçen süre içinde Başkan Gökhan ile Güneşhan ayrı düştü söylentileri çıktı. Kulislerde konuşulan ise Başkan Gökhan’ın İsmet Güneşhan’a karşı bir aday çıkaracağı yönünde. Şimdi CHP’de iki ayrı gurup konuşuluyor. Birinci grup ki buna belediye gurubu adı veriliyor. Bu da Başkan Gökhan, yardımcıları Rebiye Ünüvar ve Ali Sürücü’den oluşuyor. Karşı grup ise bir zamanlar Gökhan’ın adamları olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Remzi Yiğit ve İl Başkanı İsmet Güneşhan. Şimdi belediye grubu olarak da bilinen Başkan Gökhan’ın aday olarak yardımcısı Rebiye Ünüvar’ı aday göstereceği konuşuluyor. Önce il başkanı daha sonra da kendi yerine belediye başkan adayı olarak hazırladığı ifade ediliyor. Buna karşı da Erkek ve Yiğit’in Güneşhan’ı tekrar aday göstereceği ifade ediliyor. Devamında da belediye seçimlerinde Güneşhan’ın belediye başkan adayı olarak sahaya sürüleceği konuşuluyor.  
Şimdi bu gruplar derinden çok çalışıyor. Kulisler yapılıyor ve görüşmelerde bulunuyorlar. Kongre süreci yaklaştıkça CHP’de hareketlilik de artacağa benziyor.

Mehmet Güler