Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Aralık 2019 ayı Olağan Meclis Toplantısı geçtiğimiz ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.
 Meclis açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Hayrettin Çetinkaya, gündemi değerlendirerek, ekonomik tablo üzerine konuştu. Maliyetleri düşürerek, alternatif pazarlar bulmak zorunda olduklarını belirten Çetinkaya, “Umutlu olmak ve çözüm üretmek zorundayız” dedi.

Çetinkaya konuşmasında, “Ekonomik daralmalar beraberinde fırsatları da getirmekte, en azından işlerimize farklı bir bakış açısı ile yaklaşmamıza vesile olmaktadır. İşyerlerimizde uygulayacağımız verimlilik çalışmaları ile maliyetlerimizi düşürmeyi kurumsal yapımıza entegre etmek zorundayız. Bunu başaramazsak ne yaparsak yapalım ilerleme ve büyüme şansımız artık yok. Hizmet veya mal üretimi yapan firmalarımız ulusal veya uluslararası pazarlarda kendilerine alternatif pazarlar üretmek zorunda. Alternatif pazar üretemeyen ve sürekli monopol piyasalarda iş yapan firmalarımızın ne kadar büyük risk altında olduğunu hep beraber gördük ve yaşadık” dedi. Üyelerin dış ticarete yönlendirileceğini belirten Çetinkaya,  birim oluşturduklarını da ifade ederek, “Bizler Çanakkale iş insanları olarak ileriye umutla bakmak ve alternatif çözümler üretmek zorundayız” diye konuştu.
“Hepimiz iş yerlerimizde en az bir kişiyi istihdam ediyoruz” diyen Çetinkaya, “Sorumluluğumuz çok yükümüz fazla, ancak bizler zor durumlardan her zaman başarı ile çıkmayı bilmiş bir neslin torunlarıyız. Tek yapmamız gereken daha çok çalışmak, daha çok üretmektir.
Meclis konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise,  oda faaliyetleri ile ilgili bilgi verirken, oda bünyesinde eğitim sürecinin devam ettiğini söyledi.
Semizoğlu, “Kamu kaynaklarını azami tasarruf ile hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkelerimizden taviz vermeden kullanmaya özen gösteriyoruz. Giderlerimizin önemli kısmını personel giderlerimiz ve zaruri diğer giderlerimiz oluşturuyor. 2019 Kasım sonu itibariyle gider bütçemizin % 61,82’sini kullanmış durumdayız. Gelirlerimizi artırmak gibi bir çabamız da yok. Pek çok odanın tarifesinin altında tuttuğumuz yeni tarifemizde yine  pek çok odanın ciddi ücretler  aldığı çok hizmetten ücret almıyoruz” dedi.
 
ÇTSO Aralık ayı olağan Meclis toplantısı açılış konuşmalarının ardından, Hesapları İnceleme Komisyonu’nun 2019 Kasım ayı mizanı ile ilgili raporunun okunması ve 2019 Kasım ayı mizanının tetkik ve onayı, Yönetim Kurulunun Bütçe aktarma talebi ile ilgili yazının Meclis onayına sunulması, Yönetim Kurulu Sayman Üye Özgür Ekşi tarafından 2020 Yılı Bütçe taslağı sunumu, Hesap İnceleme Komisyonu üyesi Batuhan Eyit tarafından, Hesap İnceleme Komisyonu’nun 2020 Yılı Tarifesi ve Bütçesi ile ilgili raporunun okunması, 2020 Yılı Kayıt Ücreti ve Yıllık Aidat Tarifesi ile Hizmet Ücretleri Tarifesinin tetkik ve onayı, 2020 Yılı Bütçesinin tetkik ve onayı ile Azami Fiyat Tarife taleplerinin okunması ve onaylanmasının ardından gündeme gelebilecek diğer konuların görüşülmesiyle tamamlandı.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi