Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve üç gün süren Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gala töreni  düzenlendi. Törende 200’den fazla kısa film arasından dereceye girenler belirlendi.

Düzenlen tören saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Çanakkale’nin yerli grubu Sarpedon sahne aldı. Seslendirdiği şarkılar ile büyük beğeni topladı. Galaya katılan öğrenciler çalınan şarkılara dans ederek eşlik etti.
Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Emrullah Büyük, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Gala gecesinde açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hülya Önal, “Çanakkale’de bir film festivali kültürü yerleştirmek ve gelenek oluşturmak için çıktığımız bu yolun henüz çok başındayız. Hazırlıklarını 1 yıl boyunca ilmek ilmek dokuduğumuz festivalimizin 3’ncü yılında da nitelik çıtasını düşürmeden, dolu dolu 3 gün yaşayarak ödül töreni gecemize kadar geldik. Sadece festivalimizde değil, yaptığımız tüm bilimsel ve sanatsal çalışmalarımızı, projelerimizi ve etkinliklerimizi daha çok çalışmayı, daha çok üretmeyi, bu özel coğrafyada yaşıyor olmanın verdiği bir görev ve sorumluluk olarak görüyoruz. Her dönem ülkemiz için dimdik duran siz gençlerimiz, çocuklarımız bu yolculukta ki en büyük motivasyon kaynağıdır ” dedi.
Konuşamaların ardından 3’ncü Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali yarışmasının dereceye girenleri belirlendi. 3’üncülük ödülünü ‘Servis’ isimli filmiyle Ramazan Kılıç, 2’incilik ödülünü ise ‘Acil Çırak Aranıyor’ isimli filmiyle Osman Çakır kazandı. Birinci ise ‘İlk Çiçek’ isimli kısa filmiyle Merve Çaydere Dobai oldu. Festivalin gala gecesi, birincilik ödülünü kazanan Merve Çaydere Dobai’nin ‘İlk Çiçek’ filminin izlenmesiyle son buldu.

Damla Şener Okdaş