Merkez Çanakkale Anadolu Lisesi’nin koordinatör olduğu Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Faaliyeti kapsamında yürütülen “ExploringThe World With English” isimli proje kapsamında 6 öğrenci ve 4 öğretmen Romanya’nın Piteşti şehrine giderek proje çalışmalarına katıldılar.

 Projenin ana teması ve adı olan Dünya’yı İngilizce ile keşfetmek doğrultusunda öğrenci ve öğretmenler Romanya kültürü, gelenekleri ve sanatı konusunda bilgilenmek amacıyla farklı faaliyetlerde bulundu. Polonya, İtalya, Fransa ve Romanya’dan 12 öğretmen ve 36 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen çalışmaların ilk gününde Romen öğrenci ve öğretmenlerin hazırladıkları  buz kırma etkinlikleri ve müzik çalışmaları yapıldı. Öğrenciler kendi yazdıkları rap şarkılarını seslendirdi. İlerleyen günlerde öğretmenler “Eğitimde oyunlaştırma” konulu çalıştaya katıldı. öğrenciler her ülkenin geleneksel oyunlarını sergiledi. Öte yandan grup çalışmalarıyla proje web sayfasında yayınlanmak amacıyla online kelime oyunları oluşturdu.  Ayrıca öğrenciler arasında düzenlenen ödüllü yarışmada Merkez Çanakkale Anadolu Lisesi öğrencileri büyük başarı gösterdi ve Erdoğan Öztürk birincilik ödülünü aldı. Daha sonra proje faaliyetleri kapsamında çıkarılacak olan elektronik dergi ile ilgili çalışmalar yapıldı. Öğrenciler yazmış oldukları makaleleri proje paydaşlarıyla paylaştı. Yoğun geçen proje çalışmaları sonunda Bükreş’e ve Forgaras’a yapılan geziler ve veda yemeğinde öğretmen ve öğrenciler kaynaşma ve güzel vakit geçirme şansı yakaladı. Öğrenciler yöresel oyunları oynayıp, eğlenip, birbirleriyle olan arkadaşlık bağını güçlendirdi.
Proje toplantısına katılan öğrenciler Romanya’da güzel dostluklar edindiklerini, hiç unutamayacakları bir deneyim yaşadıklarını ifade ettiler. Yarışmada birinciliği kazanan Erdoğan Öztürk bunun kendisi için muhteşem bir deneyim olduğunu, Erasmus projelerinin İngilizcesine ve okuldaki derslerine çok katkı sağladığını ifade etti.

Arzu Baladur