Gökçeada Belediyesi, Gökçeada Cumhuriyet İlkokulu ve Burhanettin Kurt Anaokulu sınıflarında bir etkinlik gerçekleştirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın, Orman Mühendisi Cansu Tatar ile birlikte her sınıfta çocukların toprak sevgisi kazanması amaçlı olarak bir saksıya çilek dikimi yapıldı.
Okul Müdürü Ömer Erdem BAYRAM tarafından karşılanan konuklar her sınıf için ayrı ayrı hazırlanan çilek fidesi, saksı ve toprağı sınıf sınıf dolaşarak öğrencilere hediye etti.
Çocuklara toprağın önemini kavratmak ve toprağa ilgilerini artırarak farkındalık yaratmak için yapılan etkinliğin ikinci ayağında Burhanettin Kurt Anaokulu yer aldı. 4 ayrı yaş grubunda 4 sınıfın bulunduğu Anaokulunda minik ellerin toprağa olan ilgi ve sevgisi görülmeye değerdi.
Orman Mühendisi Cansu Tatar, “Öğrencilere çevre bilincini oluşturmak ve sevdirmek adına saksı ve topraklarımızla okullarımızı geziyoruz. Okullara çilek fidanı verip öğrencilerin yetiştirmesini amaçlıyoruz. Çocuklar ile birlikte saksıya toprak koyup çilek fidanlarını ektik” dedi.

Damla Şener Okdaş