CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Ayvacık Tuzla Çayında yüzlerce balığın telef olmasıyla ilgili vatandaşların duyduğu tedirginliği Meclis Genel Kurulu’nda dile getirerek, “Balıklar JES’ler yüzünden mi telef oluyor? Tuzla Çayından alınan numunelerle ilgili sonuçların bir an önce açıklanmasını ve kamuoyunun bilgilendirilmesini istiyoruz” dedi.
 
Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Ayvacık Tuzla Çayı’nda yaşanan balık ölümleri ile ilgili Meclis Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. Özgür Ceylan, Tuzla Çayı'nda yüzlerce balığın telef olmasından kaynaklı olarak, vatandaşların tedirginlik yaşadığını belirterek, “Vatandaşlarımız balık ölümlerinin bölgede artan jeotermal sondajlarından ve faal durumdaki 2 jeotermal enerji santralinden kaynaklandığını düşünmektedirler” diye konuştu. Özgür Ceylan, Tuzla-Gülpınar sınırında, hakkında “ÇED gerekli değildir” raporu düzenlenen üçüncü bir JES’in daha kurulmasının planlandığını kaydederek, “Aydın örneği ortadadır, Türkiye'nin JES sicili bozuktur” dedi.
 
“Orman Müdürlüğü Tahlil Sonuçlarını Açıklasın”
 
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Tuzla Çayından numuneler alındığını belirterek, “İlçe Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından alınan numunelerle ilgili tahlil sonuçlarının bir an önce açıklanmasını ve kamuoyunun bilgilendirilmesini istiyoruz” dedi. Çanakkale’nin turizm ve tarım şehri olduğunu belirten Özgür Ceylan, “Kurulması düşünülen yeni JES'lere, JES amaçlı arama ve işletme ruhsatı verilmesine içtiğimiz suyun, soluduğumuz havanın olumsuz etkilenmemesi için karşı çıkacağız” dedi. Özgür Ceylan, konunun takipçisi olacağını belirterek, “Çanakkale halkı temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını sonuna kadar savunacaktır” diye konuştu.
 


Kaynak: Haber Merkezi