Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Uysal ve ÇOMÜ kuş gözlem topluğu tarafından Çanakkale Kent Müzesi’nde ‘Çanakkale’nin Kuşları’ isimli fotoğraf sergisi düzenlendi. Düzenlenen sergi 5-17 Aralık tarihlerinde fotoğraf severlerin ziyaretine açıldı.
Sergide Çanakkale’de yaşayan ve göç yolu olarak Çanakkale’den geçen kuşların fotoğrafları sergilendi. Birbirinden renkli ve farklı kuşlar ilgi odağı oldu. Sergi açılışına Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Çanakkale Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
 Sergi hakkında bilgi veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Uysal, “Yaklaşık 64 kul türüne ait fotoğrafla bu sergiyi açtık. Çanakkale’de toplamda şuana kadar 316 kuş türü kaydedildi. Çoğumuz kuşlardan habersiziz amacımız öncelikle Çanakkale’de yaşayan vatandaşlarımıza kuşlarımızı tanıtmak ve bu konuda vatandaşların desteğini alabilmektir. Çanakkale çok önemli bir konumdadır. Türkiye’de yaşayan 512 kuş türünün yüzde 64’ünü Çanakkale’de gözlemlene biliyor. Çanakkaleli vatandaşlar olarak bizler Çanakkale yaşanacak bir yer düşünürken aynı zamanda kuşlarda yaşıyorlar. Onlarda Çanakkale’yi tercih ediyorlar. Biz farkına varmadan aslında evimizin bahçesinde dağlarımızda her yerde milyonlarca kuş türü hayatını devam ettirmeye çalışıyor. Bizde Çanakkale halkına kuşları göstermek istedik” diye konuştu.

Çanakkale Kuşların Bir Geçiş Yoludur
Çanakkale’de yaklaşık yüzde 70 kuş barındığını dile getiren Başkan Ülgür Gökhan , “ Öncelikle çok güzel bir sergi bunu söyleyebiliriz. Çanakkale’nin çevresi konmuşunda hep mücadele ediyoruz. Çok güzel bir sergi olmuş tam da bu yılın anlamına uygun ve Çanakkale’de yüzde 70’i burada var. Çanakkale kuşların bir geçiş yoludur. Halk bahçemiz var bahçemizde 98 kuş olduğu tespit edildi. Şuanda çevremizin bozulmamış olduğunu gösteriyor” dedi.

Damla Şener Okdaş