Çanakkale Barosu ‘5 Aralık Türk Kadınına Seçme Seçilme Hakkının Tanınması Kadın Hakları Günü’ kapsamında resepsiyon gerçekleştirdi.
Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 5 Aralık 1934 tarihinde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabulü ile her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Çanakkale Barosu tarafından ÇTSO Çanakkale Evi’nde bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyona Çanakkale Belediyesi’ni temsilen Belediye Meclis Üyesi Fatma Kaynaş, Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan ve çok sayıda oda üyesi katıldı.

ŞUANDA TÜRK KADINI YAŞAM HAKKINI KORUMAYA ÇALIŞMAKTADIR
Resepsiyonda günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Ezgi Deniz Çalışal, “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz ve gelenekselleşmesini umut ettiğimiz resepsiyonumuza katılmanız bizi çok mutlu etti. Bu yüzden ayrıca çok teşekkür ederim. Atatürk gibi bir lider Cumhuriyetin kuruluşunun çok daha öncesinden Türk kadının toplumdaki yerini fark etmiş ve Türk kadınının dünyadaki çoğu ülkeden daha önce seçme ve seçilme hakkı gibi çok büyük bir görev ve sorumluluk vermiştir. Geldiğimiz noktada 85 yıl geçmesine rağmen şuanda Türk kadını yaşam hakkını korumaya çalışmaktadır. Bu nedenle bugün bu resepsiyonu verirken, bir yandan Ecem Özdemir’i kaybetmenin acısını yaşıyoruz.  Bunun içinde Şule Çet için adalet sağlamaya çalışıyoruz. Bunun gibi daha birçok kadın cinayetinde adalete sağlanması ve önlenmesi için mücadele etmekteyiz. Bu noktada Türk kadının siyasette daha çok yer alması, kadın diliyle, kadın gözüyle sorunlarının dile getirilmesi, çözüm üretilmesi noktasında gerçekten çok önemliydi. Hepinize çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Arzu Baladur