Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde kalp uzmanı yetersizliği nedeniyle bir süredir ameliyat yapılamıyordu. Hastanenin Kalp-damar hastalıkları bölümüne 2 yeni uzman doktorun katılmasıyla kalp ameliyatlarına yeniden başlanıyor.
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde uzun süredir Kalp-Damar Cerrahisi bulunmuyordu. Bu alanda hasta olanlar ise hastaneye geldiğinde tedavi göremiyordu. Hal böyle olunca hastalar Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne veya çevre illere sevk ediliyordu. Geçtiğimiz gün ise Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne Kalp-Damar Cerrahisi olarak Dr. Buğra Destan ile Dr. Kıvanç Bayatlı kadroya katıldı. Kadroya katıla 2 doktor sayesinde devlet hastanesinde kalp ameliyatları yeniden başlıyor.
Hastane tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, “Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi yeni hizmet binasında Çağımızın en önemli sağlık sorunlarının başında gelen kalp rahatsızlıklarını önlemeye karşı açılan anjiyo ünitesi çalışmalarına aramıza katılan yeni hekimlerimiz ile sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi kalp damar cerrahisi ekibi ; 3 KVC Uzmanı, 2 perfüzyonist, 5 ameliyathane hemşiresi, 15 KVC Yoğun Bakım hemşiresi, 12 Klinik hemşiresi ve yardımcı personelimiz ile vatandaşlarımızın hizmetindedir. Yeni hizmet binasında ayrıca Kalp/damar ameliyatı geçirmiş yada geçirecek olan hastaların hayati önem taşıyan fonksiyonlarının kesintisiz monitörizasyonu ve desteklenmesi sağlamak için KVC (Kardiyo Vasküler Cerrahi) Yoğun Bakım Ünitesi'nde son teknolojik cihazlarla, Kardiyoloji uzmanlarımızla ve yetişmiş sağlık personeli ile Çanakkale bölge halkına kardiyak ve vasküler cerrahi alanında kaliteli, özellikli tanı ve tedavi imkanı sağlamak için sağlık hizmeti sunmaktadır.
Hekim kadromuzun ünitemizde Koroner bypass ameliyatları, Kalp kapak ameliyatları, Aort anevrizması (damar genişlemesi) ameliyatları, Şah damarı ameliyatları, Periferik damar ameliyatları, Varis ameliyatları, Kalp ve Damar yaralanmaları ameliyatları yapılmakta olup Hastalarımızın sağlığına kavuşmaları için sağlık hizmeti vermeye tüm hızla devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.
 
Muzaffer Cirtel