Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve özellikle çiftçilerin işini kolaylaştıracak . Ziraat don, yağmur, kar, fırtına, sıcaklık, nem gibi doğal etkenleri  haber veren akıllı telefon ve tablet uygulamasını tanıtmak amacı ile Meteoroloji heyeti Çanakkale Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret ederek uygulama hakkında bilgi verdiler.
Günümüzde milyonlarca kişinin kullandığı akıllı telefon ve tabletler sayesinde, günlük hayat kolaylaştıran bir çok uygulama gibi Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, Meteorolojinin akıllı telefon uygulaması tanıtımları devam ediyor. Bu kapsamda Meteoroloji Genel Müdürlüğü İzmir 2. Bölge Meteoroloji Müdürü Dr. Mehmet Latif Gültekin, İzmir 2. Bölge İdari Müdürü Ümit Kartal ve Çanakkale Meteoroloji Müdürü Mustafa Yıldız, Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya’yı makamında ziyaret etti.   Tarımın yoğun yaşandığı Çanakkale’de, üreticilerin basit şekilde kullanabileceği meteorolojinin akıllı telefon uygulaması ziyarette tanıtıldı. Ziraat don, yağmur, kar, fırtına, sıcaklık, nem gibi doğal etkenleri üreticiler kullandıkları uygulama sayesinde, önceden haber alıp tedbir alabilecekler.
Uygulamanın Özellikleri arasında  Çanakkale Merkez  ve belirli ilçeler için Anlık Hava Durumu, Sıcaklık, Basınç, Rüzgar, Nem, Dinamik görüntüler, Güneşin doğuş ve batış saatleri ile anlık konumu belirlenirken,  Gün içinde tahmin edilen saatlik hava durumu,  Saatlik tahmin grafiği,  Gelecek 5 güne ait tahmin edilen hava durumu, en yüksek ve en düşük sıcaklıklar, Üzerine basıldığında açılan saatlik ve günlük tahmin detayları anlık durumlar da belirlenebiliyor.

Tahminlerin yanısıra bölgeleri gösteren Harita Görünümleri de yer alıyor. Bu haritalar ile Uydu, Radar,  Deniz Suyu Sıcaklıkları, Kar Kalınlıkları çiftçilere aktarılacak. Kayıtlı Merkezler,  İl ve ilçe arama ve kaydetme Kayıtlı merkezlerin düzenlenmesi, GPS üzerinden hesaplanan en yakın merkezin hava durumu ve tahmin bilgileri. Uyarılar Yapılan son meteorolojik uyarı, değerlendirmeler ve uyarı bildirimleri, Meteorolojik uyarıların sosyal medyada paylaşılması
 


Kaynak: Haber Merkezi