Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve aileleri Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Şehitliklere ziyaret ettiler.

 Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Meclis Katip Üyesi Metin Mutlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahin, Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Akın, Hüseyin Erdoğan ve Tevfik Başarır ile Genel Sekreter Mustafa Mutlu 30 Kasım 2019 Cumartesi günü Çanakkale Savaşları – Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’e ve Şehitliklere ziyaret düzenledi. Biga TSO heyeti rehber eşliğinde, Çanakkale’deki şehitlik ve abideleri ziyaret ederek Ata’larının huzuruna çıktı. Seyit Onbaşı anıtı, Sargıyeri, Çanakkale Şehitler Abidesi, tabyalar, Conk Bayırı, 57. Alay Şehitliği ve Bigalı Köyü-Atatürk Evi ziyaret edildi.

Gezi ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan; “Türk savaş tarihine adını altın harflerle yazdıran Çanakkale şehitlerimizi ziyaret etmiş olmaktan son derece mutluyuz. Çanakkale’de kaybettiğimiz kahramanlarımızı Çanakkale Zaferi’nin 104.yılında saygıyla anıyoruz. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Zaferi, tarihimizin önemli savaşlarından biri olmuştur. Çanakkale Zaferi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, yüce milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir” dedi.

 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi