Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) Çanakkale Diş Hekimleri Odası tarafından Çanakkale’deki diş hekimlerine yönelik olarak 29’ncu Bilimsel Sempozyumu düzenlendi.
 
Bir otelde düzenlenen sempozyuma alanında uzaman Prof. Dr. Işın Ulukapı ‘Süt Dişlerinde Endodontik Tedavi’, Prof.  Dr. Haşmet Ulukapı - ‘Kompozit Reçineler ve Estetik’, Prof. Dr. Sedat Küçükay - ‘Minimal İnvaziv Endodonti’, Doç. Dr. Mustafa Tunalı - ‘PRF Klinik Kulanım Alanları’, Dr. Öğr. Üyesi Berkem Atalay ‘Maksiler Sinüs Hastalıkları Tanı ve Tedavi’ hakkında bilgi verdi.

Düzenlenen sempozyum açılışında konuşan Çanakkale Diş Hekimleri Odası Başkanı Süleyman Sami Doğangün, “22 Kasım 1908’de Cemil Topuzlu ve Halit Şazi öncülüğünde bilimsel diş hekimliğini oluşturan girişimlerin üzerinden 111 geçti. Hem bir bilim hem de sanat dalı olan mesleğimizin 111’nci kuruluş yıl döneminde bugün bizleri şereflendiren çok değerli konuklarımıza ve siz değerli meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. Çok zor koşularda önemli adımlar atan Cemil Topuzlu ve Halit Şazi 21’nci yılın Türkiye’sinde mesleğimizde çok daha çağdaş gelişmeler oldu. 90’nı geçen diş fakültesinde yeterli sayıda öğretim üyesi var. Kaliteli eğitimin yetiştirdiği diş hekimleri hem kamuda hem de üniversite de hem de özel de özlük haklarını korunmuş, sosyal güvenceleri sağlanmış toplumsal refah seviyeleri arttırılmış olarak sağlık hizmetlerinden faydalanmak isteyenlere büyük bir refah içerisinde hizmet suna bilmektedirler diye bilmeyi çok isterdim. Malesefa anayasa ve yasalarla tanınan kamu adına halka hizmet sorumluluğu taşıyan bir yapı olan Türk Diş Hekimleri Birliği ve diş hekimi odaları kamıu niteliğinde ki meslek örgütü olmalarına rağmen sağlık hizmetlerini düzeneleyen ve denetleyen Sağlık Bakanlığı tarafından önemsenmemekte, sağlık politikaları oluşturulmasında TDB’nin bilimsel çalışmaları odaların önerileri ve tavsiyeleri dikkate alınmamaktadır” dedi.
Açılış konuşmasının ardından Prof .Dr. Haşmet Ulukapı  ‘Kompozit Reçineler ve Estetik’ konulu sunumu diş hekimlerine anlattı.

Arzu Baladur