Laki Vingas’ın kurucu başkanlığını yaptığı Rum Cemaat Vakıflarını Destekleme Derneği (RUMVADER) 4 kişilik bir heyet ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve siyasi partileri ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyaret heyetinde RUMVADER Yönetim Kurulu Başkanı Andon Parizyanos, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yorgo Papalyaris, RUMVADER Kurucu Başkanı Laki Vingas ve Dernek Üyesi Evridiki Pingo yer aldı.
Türkiye’de bulunan Rum Vakıflar ve Rum toplumu hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı ziyaretlerde özellikle Rum nüfusun azalması ile oluşan ve oluşacak problemler ile ilgili kaygılar heyet tarafından dile getirildi. RUMVADER Heyeti TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile başlayan görüşmelerine TBMM İdare Amiri Kadim Durmaz, AK Parti Grup Başkanvekili Av. Özlem Zengin, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Av. M. Sezgin Tanrıkulu, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ı ziyaret etti. Görüşmelerin çok olumlu geçtiğini ve ileriye dönük iletişime kapı aralandığını belirten RUMVADER Heyeti dernek sitesinden kendilerini kabul eden ve ilgi ve alakalarıyla cesaretlendiren tüm TBMM üyelerine teşekkür etti.

Damla Şener Okdaş