Girit Adası açıklarındaki  gerçekleşen 6.0 büyüklüğündeki deprem hakkında açıklamalarda bulunan deprem araştırmacısı Ahmet Yakut, “Güney Yunanistan açıklarında meydana gelen bu derin deprem Ege’nin iyiden iyiye sıkıştıracağını göstermekte. Orta Marmara’daki fayın ne şekilde kırılacağının yada hangi fayları etkileyeceğini şuan için kimse tam olarak tahmin edemez” dedi.

Sosyal medya üzerinde yıllardır deprem analizlerini paylaşan ve tahmin ettiği depremlerle ünlenen  Ahmet Yakut, yeni açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ege Denizi'nde meydana gelen deprem Türkiye'den de hissedildi. Muğla ve İzmir illerinde hissedilen deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, yaşanan bu depremin ardından açıklamalarda bulundu.

EGE AÇIKLARIMIZ VE AKDENİZ AÇIKLARIMIZ BUNA BAĞLI OLARAK CANLANACAK
Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, yaşanan depremin Ege hattını etkileyeceğini vurgulayarak, “Güney Yunanistan açıklarında Girit’in batı açıklarında 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İstanbul ile ilgili çok soru geliyor. İstanbul’da şuanda büyük bir deprem algısı beklentisi kimsede olmasın. Zaten helenik yay üzerinde bundan sonra gidişat devam edecek. İster istemez Ege açıklarımız ve Akdeniz açıklarımız buna bağlı olarak canlanacak. Şuan son bir parametre sonuçlarını bekliyorum. O olmadan da ortaya somut iddialarla bir şey söylemek istemiyorum. İstanbul ile alakalı büyük bir deprem beklentim yok. Gidişat şuanda biraz daha Ege’yi sıkıştıracak gibi gözüküyor. Tarihsel arşivlere baktım. Girit açıklarındaki bu depremlerden sonra özellikle Ege’de hareketlenmeler oluyor. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama daha yapmıştım. Orada da özellikle Güney Yunanistan’a dikkat etmemiz lazım demiştim. Güney Yunanistan açıklarında meydana gelen bu derin depremde Ege’nin iyiden iyiye sıkıştıracağını göstermekte. Orta Marmara’daki fayın ne şekilde kırılacağının yada hangi fayları etkileyeceğini şuan için kimse tam olarak tahmin edemez. Son parametreyi aldıktan sonra bir yazılı açıklama yapacağım”  ifadelerini kullandı.

Arzu Baladur