Eylül ayında gerçekleşen şampiyonada kaptanlığını Gökçeadalı sporcu Selim Konya’nın yaptığı “Zıpkınla Balık Avı” Milli takım 1982 tarihinden bu yana ilk kez kürsüye çıkınca Türkiye Su Sporları Federasyonu hedef büyüttü.

Gökçeada’da gelecek yıl yapılacak dünya şampiyonası için kampa giren Milli Takım aday kadrosunda 9 sporcu yer aldı. TSSF Zıpkınla Balık Avı Teknik Kurul Başkanı Mustafa Öztürk başkanlığında başlayan kamp için Teknik Sorumlu olarak Vedat Atak ve Ayhan Kasap ile Antrenör Sedat Osmanoğlu ve sporcular Selim Konya, Semih İnce, Serhan Dağdan, Mehmet Türen, Mehmet Ferit Çalıkuşu, Ali İbrahimiye, Ozan Önen, Fırat Yağcı, Tufan Akbayrak adamızda bir araya geldi.

Hazırlıklarını sürdüren milli takımımızın antrenörü Sedat Osmanoğlu, “Türkiye Su Altı Federasyonu olarak önümüzde ki 2020 yılında İtalya Serdunya yapılacak Dünya Şampiyonası için Milli takım aday kampının ilkini yapıyoruz. Milli kamp beş kademeden oluşuyor. 5 kampın sonucunda aday kadrosunu oluşturacağız. İtalya’ya Eylül ayında gideceğiz. Federasyonumuzun ilk defa uyguladığı bir uygulamadır” dedi.

Damla Şener Okdaş