Hobi olarak doğa fotoğrafçılığı yapan Emrah Turan, geçtiğimiz günlerde Çanakkale’de ender görülen yılkı atlarını fotoğraflamayı başardı.
 
Çanakkale’nin Bilinmeyen ve doğanın çetin zor koşullarında gezerek ender ve nadir görülen yabani hayvanların fotoğraflarını çeken Emrah Turan, bu bölgede çok sık rastlanmayan  yılkı atlarını (Vahşi Atlar) fotoğrafladı. Hem gönüllü Doğa koruma için aynı zamanda Yaban hayatı  fotoğrafçılığı yapan Turan,  özgürlüklerinden ödün vermeyen yılkı atlarını fotoğrafladı sosyal medya hesabından paylaşınca büyük beğeni aldı .
Yabani atlar hakkında açıklamalarda bulunan Emrah Turan, “ Anadolu'da bazı yörelerde yaşlanmış ve artık çok fazla işe yaramayan atlar kış aylarında dağlara bırakılır. Sahiplerinin genellikle besleyemedikleri ve bakımlarını sağlayamadıkları için doğaya bıraktıkları bu atlara yılkı atı denir. Kış aylarında doğaya bırakılan atlar hayatta kalmayı başarırlarsa sahipleri tarafından tekrar alınıp geri getirilirler. Ancak bu atların pek çoğu zorlu kış şartlarına dayanamayıp soğuktan ya da açlıktan yaşamlarını yitirirler” dedi.

Bünyamin Nami Tonka