Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMO) ve Elektronik Dönüşüm Merkezi (EDM) Bilişim Sistemleri ve Danışmanlık Hizmetleri iş birliğiyle Parion otelde eğitim semineri düzenlendi. ‘E dönüşümün muhasebecilere sağladığı avantajlar’ konulu seminer verildi.
Düzenlenen seminere mali müşavir ve muhasebeciler ilgi gösterdi. (EDM) Bilişim Sistemleri ve Danışmanlık Hizmetleri e-fatura, e- imza, e- KEP, e- bodro, e- yedekleme hakkında bilgi verdi.

Düzenlenen seminerde açılış konuşması yapan Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Soykan, “509 tebliğden sonra eğitime ilgiler baya arttı. Hepimiz sürecin nasıl gittiğini merak ediyoruz. Sanırım yavaş yavaş bazı şeylerde kafamızda oturmaya başladı. Gün geçtikçe bu işin aslında tahmin ettiğimiz kadar zor olmadığını güzel bir yapılanmayla bu işleri kolay bir şekilde yapabileceğimize olan güvenimiz geldi diye düşünüyorum. Bazı tedirgin yüzler görüyorum ama zamanla geçecektir. Moralimizi bozmayalım, yüksek tutalım. E- beyannameyi nasıl vereceğiz diye düşünüp konuşuyorduk. Şimdi neredeyse gözümüz kapalı bir şekilde yapabiliyoruz. Hiçbir problem olacağını düşünmüyorum. Özellikle kasım ayı çok yoğun geçiyor. İşlerimiz yoğun bu elektronik uygulamalarda ki değişmelerden dolayı yoğun bir takvim içindeyiz. Bu sene sonuna kadar eğitimlerimiz devam ediyor. Firmalar bizlere imkanlarını sunuyorlar. E uygulamalardan kopmayalım bu uygulamaları bizler yapacağız. Eminim bunu çok güzel bir şekilde yapacağız. Bundan sonrasında da en iyisini yapacağımızı düşünüyorum” dedi.
EDM Bilişim Sistemleri ve Danışmanlık Hizmetleri Eğitim Danışmanı Tansu Uslu, firma hakkında bilgi vererek muhasebeci ve  mali müşavirlerin yapacakları e-fatura, e- imza, e- KEP, e- bodro, e- yedekleme hakkına bilgi verdi.

Mehmet Kuzey