Gökçeada’da mahallelerde delege seçimlerini tamamlayan CHP Gökçeada İlçe Başkanlığı, daha sonra Bademli ve Kaleköy delegelerini belirledi.
Bademli Köyünde ortak aday Hasan Hüseyin Kara, Kaleköy’de ortak aday Cemal Tanış delege olarak belirlendi. Pazartesi günü verilen aradan sonra Eşelek Köyü dışında diğer köylerin delege seçimleri gerçekleştirildi. Uğurlu köyünde yapılan seçimde seçilecek 4 delege için beyaz ve mavi pusulalarda 2 isim ortak olarak yer aldı. Veli Demirpolat ve Mehmet Çetinarslan’ın her iki listede de yer aldığı seçimlerde 15 üyeden 10 tanesi oy kullandı. açılan sandıktan beyaz liste 6-4 önde çıktı. Şirinköy’e geçilerek bekleyen partililerle seçim gerçekleştirildi. 10 üyeden 6 üyenin oy kullandığı seçimde 1 delege belirlendi. İsmi her 2 listede de yer alan Ahmet Konyalı’ya 4 oy mavi listeden, 2 oyda beyaz listeden çıktı.
Son olarak gidilen Dereköy’de de 1 delege için seçim yapıldı. 8 üyeden 6’sının oy kullandığı seçimde yine ortak aday vardı. Ortak aday Mehmet Maraşoğlu 3 oy beyaz listeden, 3 oyda mavi listeden alarak delege seçildi. Üye bulunmayan Tepeköy ve tek üyesine ulaşılamayan Zeytinliköy’de seçim yapılamadı. Bu köylere delege olarak ilçe yönetimi tarafından atama yapılacağı açıklandı. Seçim yapılmayan tek köy olan Eşelek köyünde yarın yapılacak seçim ve tekrarlanacak Yeni Bademli Köyünde belirlenecek tarihte yapılacak seçim ile delege seçimleri tamamlanacak. Şu ana kadar yapılan seçimlerde 43 delege ve atanacak 2 köy ile 45 delege belirlendi.

Damla Şener Okdaş