Geyikli Belediyesi 2017 yılında Avcılar Belediyesi’yle imzaladığı kardeş belediye protokolü Avcılar Belediyesi’nin verdiği araçları iade istemesi üzerine protokol bozuldu. Geyikli Belediyesi geçtiğimiz gün Bahçelievler Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzaladı.
Geyikli Belediyesi 2017 yılında CHP’li Avcılar Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzaladı. Avcılar Belediyesi Geyikli'ye bir kamyon, bir kepçe ve iki motor vermişti. 31 Mart yerel seçimlerinde ise CHP’de bulunan Geyikli Belediyesi AK Parti’ye geçince, Avcılar Belediyesi verdi araçları geri istedi. Bu durum siyasi açıdan büyük tepkilere neden oldu. Protokolün bozulmasının ardından Geyikli Belediyesi’nin ihtiyacı olan araçlar Bahçelievler Belediyesi tarafından karşılandı. İki belediye arasında kardeş belediye protokolü imzaladı. Protokol kapsamında Bahçelievler Belediyesi kardeş belediyesi Geyikli’ye bir kamyon, bir otobüs, bir tane de ulaşım aracı tahsis etti.
 
İmzalanan kardeşlik protokolüyle ilgili açıklamalara da bulunan Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu “Kardeş belediyemiz, Bahçelievler Belediyesi’nin belediyemize hibe ettiği üç adet araç için Bahçelievler Belediye Başkanı Sayın Hakan Bahadır’a ile protokolümüzü imzaladık. Araçlarımızı yarın teslim alıyoruz. Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan ve Çanakkale AK Parti Milletvekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu'na desteklerinden dolayı Geyikli adına teşekkür ederim. Geyikli Belediyesi Araç filomuza eklediğimiz üç adet aracımız Geyikli’mize hayırlı olsun”  ifadelerini kullandı.
 
Muzaffer Cirtel