Geleneksel irmik tatlısını 1850’li yıllardan beri müşterisiyle buluşturan Bursa’nın ünlü helvacısı ‘Helvacı Ali’ Çanakkale’de ilk şubesini Kemalpaşa mahallesi Çarşı Caddesinde açacak. Tahin helvası doğal pancar şekeri ve tahin ve susamdan üretiliyor.
Birbirinden farklı tatlılar Çanakkaleliler ile buluşacak. Dondurmaları Maraş’tan geliyor. İrmik helvası 6 TL ile 12 TL arasında satışları olacak. Cennet çamuru ise küçük 12 TL büyük 20 TL olarak satılacak.
‘Helvacı Ali’ işletmesinin merkez şubesinin Bursa’nın İnegöl ilçesinde olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Büşra Karaca, “1850’li yıllardan beri süre gelen bir lezzeti Çanakkale’ye getiriyoruz. Tamamen doğal, hiçbir koruyucu madde içermiyor, sussam yağından elde edilen güzel bir lezzet sunacağız. Şuan da iki çeşit bir irmik artı dondurma ikincisi cennet çamuru adını verdiğimiz Antep fıstığı artı dondurma bizim önceliğimiz bu lezzetleri tattırmadır. Tabi ki pekmez, tahin, kağıt helva cevizli helva, fıstıklı tahin helvası gibi birçok çeşidimiz olacak. Üretim yerimiz İnegöl’dür. Türkiye’nin farklı yerlerinde şubelerimiz vardır.  Gelen irmik helvalarını buharlı kazanda ısıtıyoruz. Direk müşteriye servis edeceğiz. Yerimiz renkli olacak. Dondurmamız özel Maraş’tan geliyor. 6 TL ile 12 TL arasında satışımız olacak. Cennet çamuru ise küçük 12 TL büyük 20 TL olarak satılacak. Gerçekten çok beğenilen bir lezzet. Şu an 10 şubemiz mevcuttur. Biz Çanakkale olarak 11’nci şubeyiz. Her açılan şubemizde kuyruklar oluşuyor. Yiyen bir daha yiyor. İçine konulan her şey çok doğaldır. Çanakkale halkının seveceğini düşünüyorum” dedi. 

Arzu Baladur