‘Geleceğe Nefes’ seferberliğine TÜMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. de Çanakkale Lapseki işletmesinde 6 bin fidanı toprakla buluşturarak destek verdi.
 
‘Daha Yeşil Bir Türkiye İçin’ 81 ilde eş zamanlı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan ’Geleceğe Nefes’ seferberliği kapsamında, 11 Kasım saat 11:11'de 11 milyon fidan Türkiye'nin 2023 noktasında toprakla buluşturuldu. İşletmelerinde insana ve çevreye saygıyı kendisine şiar edinen TÜMAD Madencilik, 7’den 77’ye herkesin destek verdiği ’Geleceğe Nefes’ kampanyasına, Çanakkale Lapseki Altın ve Gümüş Madeni İşletmesinde 6 bin fidanı toprakla buluşturarak destek verdi.
 
Lapseki’de TÜMAD’a ait maden sahasında gerçekleşen ağaç dikim seferberliğine TÜMAD Lapseki İşlete Müdürü Çağrı Ökten, TÜMAD Entegre Yönetim Sistemleri & Sürdürülebilirlik Müdürü Bilge Küçükaytan ile çalışanların yanı sıra, maden sahasını gezmeye gelen Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği öğrencileri de destek verdi.
 
Lapseki İşletme Müdürü Çağrı Ökten, daha yeşil bir Türkiye için başlatılan ’Geleceğe Nefes’ seferberliğini duyar duymaz etkin katılım için kolları sıvadıklarını belirterek, “TÜMAD olarak etkinlik kapsamında 6 bin fidanı geleceğe nefes olması için toprakla buluşturmanın, can suyu vermenin onur ve gururunu yaşadık. 2019 yılında yaklaşık 10 bin fidanı bugüne kadar toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Gelecek nesillere yeşil bir çevre bırakmak için bundan sonra da her türlü katkıyı sunmaya devam edeceğiz” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi