Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl ve ilçelerinde delege seçimleri yapacak. CHP Çanakkale İlçe Başkanı Ali Uyanık yapılacak delege seçimleri hakkında bilgi verdi.
İlk seçim Kepezde beldesinde 9 Kasım Cumartesi günü saat 09-17.00 arasında oy kullanılarak başlayacak. Kepez Belediyesi düğün salonda parti üyeleri oy kullanarak delege seçecek.
Yapılacak seçim hakkında bilgi veren CHP Çanakkale İlçe Başkanı Ali Uyanık, “ Üyelerimiz delegeleri seçecekler ilçe kongresinde oy kullanacak delegelerimiz belirlenmesini sağlayacaklar. Merkezde 7 mahallemiz var Kepez Beldemizde 3 mahallemiz var. Çanakkale merkez ilçe olarak Kepez Beldemizle beraber bu çalışmaları başlattık. Belirli aşamaya geldik önerilen takvim dahilinde bunları gerçekleştiriyoruz. Bununa ilgili Kepez Belde Başkanı Kudret Şahin ve ilçe yönetimiyle aldığımız karara göre onlarla birlikte bu takvimi paylaşmak istiyoruz. Çanakkale merkezde muhtarlık bölgeleridir. Hem mahalle hem de köy muhtarlıkları ve Kepezde 3 mahallemiz var.  52 merkez köy muhtarlıklarımız var. Burası her biri seçim bölgesi olarak seçildi. Üyelerimizin en yüksek katılımıyla rahat bir şekilde hep beraber yapmaya çalışıyoruz. İlçe yönetimiz ve belde yönetimiz olarak bu nokrada şu ana kadar oluşan kaç liste çıkarıldı onu bilemem ama biz bu noktada seçim saatleri, nerede yapılacağı ile ilgili onu paylaşmak istiyoruz. Bu cumartesi günü 9 Kasım’da saat 9-17 arasında Kepez Beldemizin 3 mahalle seçimlerine belediye düğün salonunda gerçekleştireceğiz. Oy kullanma saat 9 da başlayıp akşam 17.00’da bitecek” diye konuştu.

İyi Ve Güzel Şeyler Olacağına İnanıyorum
Üç mahallenin seçimini 9 Kasım Cumartesi günü belediyemizin düğün salonunda demokrasi şöleni gibi güzel bir ortamda yapacağımıza inandıklarını ifade eden CHP Kepez Belde Başkanı Kudret Şahin, “Partimizin 2 yılda bir yapılan kongre süreci yürütme kurulunun onayı ile belirlenen takvime göre başlamış bulunmaktadır. Merkezi ilçe yönetimi ile birlikte belde başkanımız yaptığı ortak toplantıda takvimi belirledik. Üç mahallemizin seçimini 9 Kasım Cumartesi günü belediyemizin düğün salonunda demokrasi şöleni gibi güzel bir ortamda yapacağımıza inanıyorum. Sürecin başlamasıyla birlikte merkez ilçe kongresi ve daha sonra il kongresi daha sonra büyük kurultay ile bu süreç tamamlanmış olacak. İyi ve güzel şeyler olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Çanakkale’de ki yönetim anlamında ki tüm paydaşların bir araya geleceğini ifade eden Başkan Uyanık, “Çanakkale’de ki yönetim anlamında ki tüm paydaşlar bir araya gelecek. Bu seçimlerde görev süremizin sonuna geliyoruz. Kepez’in ardından bir hafta sonra 16 Kasım Cumartesi günü İsmetpaşa Mahallesi seçimi yapılacak. Çataltepeliler Dernek Lokalinde gerçekleştireceğiz. Çanakkale merkezde 400 delege olacak. 6 bin 93 üyemiz oy kullanma hakkına sahiptir. Burada esas olan CHP’nin tabanıyla yönetimleri oluşturan keyifli bir şekilde ivme alan ve başarmış olan CHP önümüzde ki dönem sırtlayacaklar. Büyük kurultayda da parti üst organları karar verilecek. Üyelerimize duyurularımızı ilettik. İttifak yerel seçimler sürecinde oluştu ve gerçekten iyi sonuçlar elde ettik. Türkiye’de mevcut iktidarın sıkıntılı halini Türkiye’yi yönetemeyişi bir çözüm olarak farklı anlayışta da olsa partiler bir araya geldiler. Millet ittifakı bu anlamıyla Türkiye’de çok ciddi işler başardı. Takdir ederseniz iki farklı partinin her konuda aynı şeyi düşünmesini bekleyemeyiz. Bu tartışmalar olacaktır” dedi. 

Arzu Baladur