Cumhuriyet Alayı!
 Cumhuriyetin 96’ncı yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen fener alayına bu yıl her zamankinden daha kalabalık oldu. Her kesimden her yaşta vatandaşın katıldığı yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu. Fener alayı yürüyüşü sonunda ise kordonda havai fişekler eşliğinde vatandaşlar “Yaşasın Cumhuriyet” diyerek eğlendi.
Önceki gün Cumhuriyet'in 96’ncı yıldönümü kutlamaları sabah erken saatlerde başlayıp, gece geç saatlere kadar coşkuyla devam etti. 29 Ekim günü sabah saatlerinde kutlamalar resmi geçiş töreniyle başladı. Gün boyu ise kordonda çeşitli etkinliklerle bayram  coşkuyla kutladı. Kutlamalar gecede devam etti. Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı saat 19.00'da başladı. Yürüyüşe, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce Çanakkaleli, ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Zübeyde Hanım Sokak, Gazi Bulvarı ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi güzergahını takip eden kalabalık, 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganları atıp, 'İzmir Marşı'nı söyleyerek, kordon boyuna ulaştı. Yürüyüşte, 57. Alay Derneği, Cumhuriyet'in 96’ncı yıldönümü nedeniyle 96 metrelik Türk bayrağı açtı. Yürüyüş, Troya Atı önündeki Çağlar Kaynak Basketbol Sahası'nda sona erdi.
ÇANAKKALE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİYLE AYDINLANDI
Fener alayının hemen ardından ise kordonda havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Birbiri ardına patlayan havai fişekler adete Çanakkale'yi aydınlattı. Gösteri sırasında kordon boyunda ve iskele meydanında bulunan vatandaşlar bu anları ölümsüzleştirmek için cep telefonlarının kameralarına sarılırdı. Gösterinin ardından vatandaşlardan büyük alkış koptu.

 Nazif Cemhan Şen