Vali Orhan Tavlı, Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Merkez Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Esra Yüksel ile Meclis Üyeleri Reyhan Demirtaş, Özlem Karadayı, Nilgün Gökser, Musa Oyan, Sıtkı Aktuğ ve Hasan Hüseyin Aytop’u makamında kabul etti.
 
Vali Orhan Tavlı, Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Merkez Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Esra Yüksel ve Meclis Üyeleri ile bir süre görüşerek sohbet etti. Ziyarette, Kirazlı Köyü Balaban Tepe (Taşlı Tepe Mevkii) sınırlarındaki madencilik faaliyeti hakkında ilgili kurumlar tarafından yasal mevzuat içerisinde aldıkları tedbirler ve yaptıkları denetimler ile Çanakkale Belediye Başkanlığı organizesinde yapılan eylem-etkinlikler, basın açıklamaları, billboardlarda asılan afişler değerlendirildi. Çanakkale’nin huzur kenti olduğunun üzerinde durularak, Çanakkale halkının huzurunu bozacak,  turizmine, tarımına zarar verecek eylem-etkinlik ve yaptıkları açıklamalarda belediye başkanı ve başkan yardımcılarının dikkatli olmasının gerekli olduğu vurgulandı.
 
Lapseki İlçesi Şahinli köyünde TÜMAD Madencilik tarafından 2017 yılından itibaren yapılan Altın İşletmeciliğiyle bölge ekonomisine yaptığı katkılar ve yaklaşık 500 kişinin istihdam edilmesiyle istihdama yaptığı katkılar ele alındı. Esan Eczacıbaşı Madencilik tarafından,  Çanakkale’de yürütülen Altın Madeni İşletmeciliği için arama ve işletme faaliyetleri görüşüldü. Eczacıbaşı Türkiye Bilişim Vakfı ve Akıllı Şehir Platformunun ortaklaşa yürüttüğü, Çanakkale Merkez İlçe Belediye yetkililerinin katıldığı, Geleceğin Akıllı Şehirleri için Ortaklık Projesi kapsamında 7-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında İspanya'nın Tarragona kentinde düzenlenen ‘Akıllı Şehir' Çalıştayı ve sonrasında yapılan çalışmalar ele alındı.
 
Ayrıca ziyarette, 18 Mart 2022'de hizmete girecek 1915 Çanakkale Köprüsü’nün istihdam, tarım, turizm, çevreci sanayi, ihracat, lojistik üst, sağlık alanına yapacağı katkıların yanı sıra Çanakkale’nin milli hasılasında en büyük pay sahibi olan tarım ve hayvancılık sektörünü ileri bir aşamaya taşıyarak Çanakkale istihdamına büyük bir katkı sağlayacak olan Çevreci Proje Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Çanakkale’nin ekonomik gelişmişliğine sağlayacağı katkılar değerlendirildi. Yapılanan değerlendirmenin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Merkez Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Esra Yüksel, Çanakkale Merkez Belediye Meclis’i çalışmalarıyla ilgili Vali Orhan Tavlı ’ya bilgi vererek teşekkür ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Orhan Tavlı, Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Merkez Belediye Meclis Üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.
 
Haber Merkezi